Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,208.88
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,052.46
Spor

Abdi İpekçi yerini modern tesislere bırakıyor

Türk sporuna 30 yıla yakın süredir hizmet veren ve birçok unutulmaz etkinliğe sahne olan Abdi İpekçi Spor Salonu, yerine yapılacak modern tesisler için yıkılıyor.

23.01.2018 - Güncelleme : 24.01.2018
Abdi İpekçi yerini modern tesislere bırakıyor

İSTANBUL

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 1989 yılından bu yana faaliyet gösteren 12 bin 500 kişilik Abdi İpekçi Spor Salonu'nun, Türk basketboluna hizmet verecek yeni bir spor merkezi için sporseverlere veda ettiği kaydedildi.

Federasyon öncülüğünde inşa edilecek yeni spor merkezinin modern bir salonun yanı sıra altyapılar için antrenman ve maç sahaları, A Milli Takımları için antrenman salonları, etkinlik ve seminer salonları, kamp merkezi, müze ve halka açık özel alanlarıyla Türk basketboluna hizmet vereceği belirtildi.

Tesisin inşaatı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yıkım ve tahliye çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlatılacak.

Türkoğlu: Örnek bir tesis planlıyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine inşa edilecek yeni tesisin, önemli bir eksikliği gidererek milli takımlar için önemli bir kamp merkezi oluşturacağını belirterek, "Avrupa'da ve dünyada örnek olabilecek bir tesis planlıyoruz." dedi.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana tesisleşme üzerinde titiz bir çalışma yürüttüklerini aktaran Türkoğlu, "Abdi İpekçi Spor Salonu, oyuncusundan antrenörüne, salon personelinden taraftara kadar tüm basketbol ailesine unutulmaz hatıralarla dolu, 30 yıla yakın süreli bir hizmet verdi. Ümit ediyorum yeni ve modern basketbol gelişim merkezinde de nice başarılar ve nice unutulmaz hatıralarla kucaklaşıyor olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Yunus Kaymaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.