Spor, Dünyadan Spor

Anelka’dan siyasi mesajlar

Nicolas Anelka, 2 ay hapis cezası alan PSG’li Serge Aurier’ye sahip çıktı. Ünlü futbolcu, tesettür mayo giyilmesini desteklerken, Paris’te bulunan çıplaklar kampına karşı çıktı.

28.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Anelka’dan siyasi mesajlar

PARİS

Fransa Milli Futbol Takımı'nın ve Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Nicolas Anelka, gece kulübü çıkışı polisle girdiği tartışmada şiddet kullandığı gerekçesiyle 2 ay hapisle cezalandırılan Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint-Germain'in (PSG) oyuncusu Serge Aurier'ye destek verdi.

"Siyahi oyuncular siyasi duruşu nedeniyle cezalandırılıyor"

Sosyal paylaşım sitesinden açıklamalarda bulunan Anelka, "Serge seninle birlikteyim." diyerek, Fildişi Sahilli defans oyuncusuna sahip çıktı. Anelka, siyahi oyuncunun gerçekte suçlu olduğu için değil, siyasi ve sosyal konulardaki duruşu nedeniyle hak etmediği bir cezaya çarptırıldığını ima etti.

Tesettür mayosu yasağına eleştiri

Sosyal paylaşım sitesinden siyasi mesajlar da veren Anelka, Paris'teki çıplaklar kampına verilen onayı ve tesettür mayosu ile ilgili yasağı eleştirdi.

Konuyla ilgili "Fransa'da aklınızı mı yitirdiniz?" diyen Anelka, "Kadın vücudunun korunması için tesettür mayosuna hayır derken, Paris'teki çıplaklar kampına evet diyorsunuz." ifadesini kullandı.

"İslam düşünürleri gerçekleri savunduğu için haksızlığa uğradı"

Fransa'nın Mali, Fildişi Sahili, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Cezayir gibi ülkelerdeki askeri rolüne eleştiriler yönelten Anelka, İslam düşünürü Mısır kökenli İsviçre vatandaşı Tarık Ramadan ve Musevi karşıtı skeçleri yüzünden bir çok kez mahkum olan komedyen Dieudonne gibi şahsiyetlerin gerçekleri savundukları için haksızlığa uğradıklarını belirtti.

2013 yılında Fransız futbolcu Nicolas Anelka'ya, Dieudonne'nin buluşu olan ve birçok kişi tarafından Yahudi aleyhtarı görülen Nazi selamına benzer el hareketini bir maçta yaptığı için İngiliz futbol yetkililerince maç yasağı konulması ile Fransız komedyenin adı uluslararası manşetlerde uzun süre yer almıştı. 

Muhabir: Rahmi Gündüz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.