Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.60
BTC/USDT
70,823.00
BIST 100
9,079.97
Spor

'Ayşeabla'nın kızları şampiyonluk hedefliyor

Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Koleji Genç Kız Takımı, altın madalya kazanmak istiyor.

Gözde Şahin  | 19.06.2016 - Güncelleme : 19.06.2016
'Ayşeabla'nın kızları şampiyonluk hedefliyor

Ankara

ANKARA - GÖZDE ŞAHİN

Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Koleji Genç Kız Takımı, altın madalya hedefliyor. 

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 2 yılda bir düzenlenen şampiyona bu yıl, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, 25 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Koleji Genç Kız Voleybol Takımı'nın antrenörü Hüseyin Doğanyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettikleri başarının 4 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye şampiyonluğunun ardından büyük bir moral ve istekle Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Katılacağımız organizasyonda sorumluluğumuz çok büyük olacak. Çünkü kızlar orada okullarını ve kulüplerini temsil etmenin ötesinde ülkemizi temsil edecek. Ay-yıldızlı formayla Türkiye'yi temsil edeceğimiz için büyük heyecan duyuyoruz."

Takımına her zaman güvendiğini dile getiren Doğanyüz, "Sporcularımız yurt dışında büyük bir tecrübe yaşayacaklar. Onlar bu günü hayal ederek çok çalıştılar. Ülke içinde önemli finallerde de mücadele ettiler ama Dünya Şampiyonası gibi büyük bir organizasyona katılmadılar. Heyecanlarını grup maçları sırasında çabuk atlatırlarsa, sonraki etaplarda rahat olacaklarını düşünüyorum. Onlara her zaman olduğu gibi çok güveniyorum." dedi.

Kolejin genel müdürü ve kurucu temsilcisi Hilal Erdinç ise elde edilen başarıda herkesin büyük emeği olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kızların çabası, ailelerin ve kurumumuzun desteğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda başarıya ulaştık. Sporculara yoğun maç ve hazırlık programları arasında okulu aksatmamaları konusunda yardımcı olduk. Giremedikleri derslerin telafisi yapıldı. Ailelerle iş birliği içinde olduk. Onlar da kurumumuza inandılar. Şimdi hem derslerindeki hem de sportif anlamdaki başarıları bize gurur veriyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın