Dolar
32.31
Euro
34.92
Altın
2,207.93
ETH/USDT
3,578.60
BTC/USDT
70,920.00
BIST 100
9,061.18
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Barcelona'dan final adımı

İspanya Kral Kupası yarı final ilk maçında Barcelona, sahasında Valencia'yı 7-0 yendi.

Şenhan Bolelli  | 04.02.2016 - Güncelleme : 04.02.2016
Barcelona'dan final adımı

Madrid

MADRİD

İspanya Kral Kupası yarı final ilk maçında Barcelona, sahasında Valencia'yı 7-0 yendi. 

Valencia'da Mustafi'nin kırmızı kartla oyun dışında kaldığı maçta Barcelona'nın 4 golünü Luis Suarez, diğer 3'ünü de Lionel Messi attı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Barcelona, 7 ve 12. dakikalarda Uruguaylı futbolcusu Suarez'in golleriyle 2-0 öne geçti.

Rakibine karşı sahada tam üstünlük kuran ve art arda ataklar geliştiren Barcelona, 29. dakikada bu kez Messi ile farkı 3'e çıkardı. 45. dakikada kaleci Ryan ile karşı karşıya kalacağı bir pozisyonda ceza sahasında Messi'yi düşüren Alman futbolcu Mustafi, son adam olmasından dolayı hem kırmızı kart gördü hem de penaltıya sebep oldu. İlk ve 3. gollerin asistlerini yapan Neymar, bu kez penaltıyı kullanmak için topun başına geçerken, vuruşunda top direkten döndü.

Valencia'nın sahada 10 kişi kalması ve Brezilyalı futbolcunun kaçırdığı penaltının ardından ilk yarı 3-0 sona erdi.

Barcelona, ikinci yarı oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti.

58. dakikada, Arda'nın pasında topla buluşan Suarez'in verdiği güzel pasla topu ağlara yollayan Messi, skoru 4-0'a getirdi. Bu dakikadan itibaren Valencia tamamen oyundan koptu.

74. dakikada Valencia defans oyuncusu Gaya'nın hatasını iyi değerlendiren Messi, kendisinin 3., takımının ise 5. golünü attı.

Sahanın en iyisi olarak öne çıkan Luis Suarez de 83 ve 88. dakikalarda attığı gollerle Barcelona'nın sahadan 7-0 galip ayrılmasını sağladı.

Bu arada milli futbolcu Arda Turan, Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkıp, maç boyunca oyunda kaldı.

Oldukça istekli oynayan, Barcelona'nın orta sahada hakimiyet kurmasına katkı sağlayan Arda, zaman zaman takımının hücumunu da yönlendiren isim oldu.

51. dakikada girdiği gol pozisyonunu değerlendiremeyen ancak 88. dakikada Luis Suarez'in golünün pasını veren Arda, 84. dakikada rakibine yaptığı tehlikeli hareketten dolayı sarı kart gördü.

Öte yandan İngiliz Gary Neville teknik direktörlüğündeki Valencia ise son yıllardaki en farklı yenilgisini aldı. Valencia'da ara transferde alınan Siqueira ilk 11'de sahaya çıkıp 45 dakika forma giyerken, Cheryshev ise 57. dakikada Cancelo'nın yerine oyuna dahil oldu.

Kral Kupası yarı finalindeki rövanş maçı 10 Şubat'ta Mestalla Stadı'nda oynanacak.

Kupadaki diğer yarı final maçında Sevilla ile Celta Vigo ise bugün karşılaşacak.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.