Dolar
32.33
Euro
35.18
Altın
2,157.22
ETH/USDT
3,370.10
BTC/USDT
64,941.00
BIST 100
8,718.11
Spor, Basketbol

Basketbolda hedef seri galibiyet

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda İsveç ve Letonya ile yapacakları maçları kazanarak yoluna devam etmek istiyor.

20.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
Basketbolda hedef seri galibiyet

İSTANBUL - Emrah Oktay

A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncularından Göksenin Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Letonya ve Ukrayna'yı yenerek gruba 2'de 2 yaparak başladıklarını belirtti.

Seri galibiyet hedeflediklerini anlatan Köksal, "Amacımız önümüzdeki iki maçı da kazanmak. Bizim için çok önemli müsabakalar oynayacağız. İnşallah sakatlık olmadan iyi iki maç oynayarak yolumuza devam ederiz." dedi.

Rakiplerinden daha iyi takım olduklarını kaydeden Galatasaray Odeabanklı basketbolcu, "Bursa'da Letonya'ya karşı oynadık. Çok önemli bir karşılaşmaydı. Bizimle beraber grubun kuvvetli takımlarından biri. O maçı kazanmayı başarmıştık. Şimdi deplasmanda karşılaşacağız. Ben kazanacağımızı düşünüyorum. Onlardan daha iyi bir takımız. Çok fazla zamanımız yok ama İsveç ve Letonya maçlarına en iyi şekilde hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

"Milli takım forması giymek gurur verici"

Göksenin Köksal, yoğun fikstüre rağmen milli takıma çağrıldıklarında ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Milli forma giymenin gurur verici olduğunu vurgulayan 27 yaşındaki milli basketbolcu, "Milli takım forması her Türk gencinin giymek istediği, gurur verici bir şey. Çağrıldığımız zaman bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu, bizim için çok büyük bir heyecan ve gurur. Sezon içinde veya yaz aylarında ne zaman çağrılırsak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.

Doğuş Balbay: İlk iki maçımızı kazanarak avantaj elde ettik

Anadolu Efes forması giyen milli basketboldu Doğuş Balbay ise ilk iki maçı kazanarak yakalanan avantajı sürdürmek istediklerini dile getirdi.

İsveç ve Letonya ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Doğuş, "İlk iki maçımızı kazanarak avantaj elde ettik. Bu avantajımızı sürdürebilmek için İsveç ve Letonya maçlarını kazanmamız gerekiyor. İki maçı da deplasmanda oynayacağız. Bizim için zor olacak ama ülkemize galibiyetlerle dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.