Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,534.60
BTC/USDT
70,101.00
BIST 100
9,126.68
Spor, Futbol

Beşiktaş Eskişehirspor deplasmanında 2-1 kazandı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında konuk olduğu Eskişehirspor'u 2-1 yenerek puanını 16'ya yükseltti.

04.10.2015 - Güncelleme : 04.10.2015
Beşiktaş Eskişehirspor deplasmanında 2-1 kazandı

ESKİŞEHİR

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında konuk olduğu Eskişehirspor'u 2-1 yenerek puanını 16'ya yükseltti.

Karşılaşmanın ilk ciddi atağı Eskişehirspor'dan geldi. Özgür Çek'in Beşiktaş yarı sahasının sol tarafından ceza sahası içine kullandığı serbest vuruşta, Gekas'ın kafasıyla dokunduğu top, kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

18. dakikada Onur Bayramoğlu'nun topuk pasında toplu buluşan Ben Khalifa'nın şutunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı tek hamlede kontrol etti.

33. dakikada Beşiktaş'ın ilk ciddi atağı golle sonuçlandı. Bu dakikada Quaresma sağ kanattan taşıdığı topu, Eskişehirspor ceza sahasına ortaladı. Siyah-beyazlıların golcü futbolcusu Gomez, Eskişehirspor savunmasını geçen topu, filelere gönderdi: 0-1

42. dakikada Onur Bayramoğlu'nun ara pasında Beşiktaş ceza sahası içinde topla buluşan Ben Khalifa, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Ben Khalifa'nın şutunda kaleci Tolga, topu bloke etti.

Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarı

İkinci yarının ilk ciddi pozisyonu Beşiktaş'tan geldi. 49. dakikada Beck'in sağ kanattan attığı topla buluşan Gomez, kaleci Boffin ile karşı karşıya kaldı. Siyah-beyazlı futbolcunun şutunda top, kale direğinin yanından auta çıktı.

56. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Oğuzhan Özyakup, Eskişehirspor ceza sahası önünde topu Gomez'e kazandırdı. Gomez'in ceza sahası dışından yerden sert şutunda, kaleci Boffin'in dokunduğu top ağlarla buluştu: 0-2.

67. dakikada Olcay Şahan, sol çarprazdan çalımlarla Eskişehirspor ceza sahası içine kadar geldi. Olcay'ın yerden şutunda kaleci Boffin, topu tek hamlede kontrol etti.

87. dakikada ev sahibi takım Yunan golcüsü Gekas ile farkı 1'e indirdi. Engin Bekdemir'in ara pasıyla Beşiktaş ceza sahasına giren Gekas'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'in solundan fileleri havalandırdı: 1-2

90+4. dakikada Pinto, Eskişehirspor savunmasından atılan topu kafasıyla Engin Bekdemir'in önüne indirdi. Engin'in ceza alanı içinde sağ çaprazdan sert şutunda top, kale direğine çarpıp oyun alanına döndü. 

Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

Bu arada siyah-kırmızılı taraftarlar, Eskişehirspor yönetimi ve teknik direktör Michael Skibbe için istifa tezahüratları yaptı. 

Beraberliği yakalayamadığımız için üzgünüz"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Beşiktaş'ın galibiyeti hak ettiğini ve futbol yönünde iyi şeyler yaptığını söyledi.

Takımının ilk yarıda mücadele açısından iyi olduğunu ifade eden Skibbe, şöyle konuştu:

"İki, üç gol atma şansımız vardı. İkinci yarıda hücuma yönelik zayıf kaldık ve dirençli değildik. Takım maçın son dakikasına kadar elinden gelenin en iyisi yapmaya çalıştı. Maçın sonlarına doğru beraberliği yakalayabilirdik, bunu yapamadığımız için üzgünüz. Bir önceki milli takımı arasından sonra iyi toparlanmıştık ancak şu anda 4 mağlubiyet var. Bu milli takım arasından sonra en iyi şekilde hazırlanıp, toparlanıp, puanları almak zorundayız." 

Skibbe, taraftarın kendisine yönelik "istifa" çağrısı olduğunun anımsatılması üzerine "Taraftarın kendi fikirlerini dile getirme hakkı var. Daha sezonun henüz başındayız. Değişim yaşayan bir kulübüz. Sezon sonunda hedeflerimize ulaşıp, daha fazla puan alabilmemiz için zamana ihtiyacımız var" dedi.

"Oyuncularıma teşekkür ediyorum"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise maçın iyi bir taraftar topluluğu önünde, güzel hava ve zeminde oynandığını ifade ederek şunları kaydetti: 

"Eskişehirspor'un da bizim de üç puana ihtiyacımız vardı. Onlar puan alsaydı çıkışa geçebilirlerdi. Oyun, pozisyon ve skor üstünlüğü bizden yanaydı. İkinci yarıda ikinci golü bulduk. Bir haftada üçüncü maçımızın olması nedeniyle hücumda hamle yapıp, gole giderken rakip golü buldu. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Kazanmak için oynadılar ve hak ettikleri üç puanı aldılar."

Muhabir: Deniz Açık Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.