Spor

Beşiktaş Şenol Güneş ile ligin zirvesinde

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son iki sezonda lige damgasını vurdu.

Ercan Doğan  | 29.05.2017 - Güncelleme : 29.05.2017
Beşiktaş Şenol Güneş ile ligin zirvesinde

Istanbul

İSTANBUL - ERCAN DOĞAN 

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son iki sezonda lige damgasını vurdu.

Güneş yönetiminde üst üste ikinci kez şampiyon olan siyah-beyazlı takım, birçok alanda da tüm rakiplerinin önünde yer almayı başardı. Beşiktaş, özellikle şampiyonluk mücadelesi verdiği Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı iki sezonda büyük üstünlük sağladı.

Beşiktaş, Şenol Güneş döneminde şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı. Geçen sezon Fenerbahçe ile girdiği rekabette başarılı olarak şampiyon olan siyah-beyazlı takım, bu sezon ise Medipol Başakşehir'in önünde mutlu sona ulaştı. Beşiktaş, üst üste aldığı kupalarla hem 15. şampiyonluğunu elde etti hem de 3. yıldızı taktı.

Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı döneminde son iki sezonda en çok galibiyet alan takım oldu. 

Geçen sezon 25 galibiyet alarak şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlılar, bu sezon ise bitime bir hafta kala 22 galibiyet elde ederek mutlu sona ulaştı. İki sezonda toplam 47 kez rakiplerini yenen Beşiktaş, en yakın rakibi Fenerbahçe'ye göre 8 maç daha fazla kazandı. 

Şenol Güneş'in ilkleri

Siyah-beyazlı ekibi üst üste iki kez şampiyon yapan ilk yerli teknik direktör unvanını alan Güneş, Beşiktaş'ı üst üste iki kez Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan çalıştırıcı oldu. Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ta birden fazla şampiyonluğu olan Türk teknik direktör olarak da tarihe geçti. Geçmiş sezonlardaki şampiyonluklarının büyük bölümünü yabancı teknik adamlar yönetiminde alan siyah-beyazlı ekip, 2008-2009'da Mustafa Denizli yönetiminde mutlu sona ulaştı. Şenol Güneş, üst üste elde ettiği başarılarla Beşiktaş'taki şampiyonluk sayısını ikiye çıkardı. 

Siyah-beyazlı ekip tarihindeki 15. şampiyonluğa ulaşırken, Güneş de Beşiktaş'a yıldız kazandıran ilk yerli teknik adam unvanını elde etti.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.