Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,555.90
BTC/USDT
70,637.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Dünyadan Spor

Bianchi'nin ailesinden FIA, F1 ve Marussia'ya dava

Japonya Grand Prix'sinde kaza geçirerek geçen yıl hayatını kaybeden Jules Bianchi'nin ailesi, FIA, F1 ve Marussia takımına dava açmaya hazırlanıyor.

Emre Doğan  | 26.05.2016 - Güncelleme : 26.05.2016
Bianchi'nin ailesinden FIA, F1 ve Marussia'ya dava

Istanbul

İSTANBUL

Formula 1 (F1) takımlarından Marussia adına mücadele ettiği Japonya Grand Prix'sinde geçirdiği kazanın ardından 25 yaşında hayatını kaybeden Jules Bianchi'nin ailesi, kusurlu olduklarını düşündükleri Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), F1 ve Marussia takımına dava açmayı planlıyor.

Bianchi ailesinin görevlendirdiği Stewarts Hukuk Şirketi tarafından İngiliz basınına yapılan açıklamada, FIA raporunun yaşanan kazadan pilotu sorumlu bulmasının son derece rahatsız edici olduğu belirtilerek, "Bianchi'nin ölümü önlenebilirdi. Aile, bu yasal süreç içerisinde sorumluların cevaplaması gereken birçok soru olduğunu düşünüyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Suzuka Pisti'nde yarışacak pilotlar için bu soruların cevaplandırılmasının önemli olduğu belirtilerek, "Gerekli şartlar sağlanmış olsaydı Bianchi hala hayatta olabilirdi. Yanıtsız bırakılan soruların cevaplandırılması, burada yarışacak sporcuların güvenliği açısından da çok önemli." değerlendirmesinde bulunuldu.

Marussia takımıyla 2013 yılında sözleşme imzalayan Bianchi, 5 Ekim 2014'te Suzuka'daki yarışta pistin dışına çıkarak bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in aracını çekmeye gelen araçla çarpışarak kafasından ciddi şekilde yaralanmış, bir süre komada kaldıktan sonra 17 Temmuz 2015'te hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Emre Doğan


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın