Dolar
32.38
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,713.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Bisiklette 2017 hedefi bin sporcu

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı, Türkiye Şampiyonası 1. ayak yarışlarına 652 sporcu katıldığını belirterek, "Bizim bu yılki hedefimiz bin sporcuya ulaşmak" dedi.

İbrahim Yozoğlu  | 20.03.2017 - Güncelleme : 20.03.2017
Bisiklette 2017 hedefi bin sporcu

Sakarya

SAKARYA - İBRAHİM YOZOĞLU

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, geçen ay Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na 652 sporcunun katıldığını belirterek, "İnşallah bu artarak devam edecek. Bizim bu yılki hedefimiz bin sporcuya ulaşmak." dedi. 

Küçükbakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç ay önce göreve geldiğini anımsatarak, yaptıkları çalıştaylarda her ile bir antrenör ve bir mekanisyen istihdam etme kararı alarak, sporcu sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle sürekli görüştüklerini dile getiren Küçükbakırcı, bisiklet sporunda antrenmanların süreklilik kazanmadığı sürece başarı elde edilemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ayda iki yarış organizasyonu düzenliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde bisikletçilerin yarışarak form grafiğini yükseltebiliyor. Sürekli yarışarak form grafiği yükselir. Biz de bunları göz önünde bulundurarak inşallah çok sayıda yarış yapacağız ve belli bir düzeye gelince de uluslararası arenada iddialı olduğumuzu göstereceğiz. İnşallah en kısa zamanda bunun farklılığını göreceğiz." 

"Veledromda 2020'de madalya gelir"

Küçükbakırcı, başkanlığa geldiğinde büyüklerde 35, yıldızlarda da 80 sporcu bulunduğunu vurgulayarak, "Antalya'nın Alanya ilçesindeki Türkiye Şampiyonası 1. ayak yarışlarına 652 sporcu katıldı. İnşallah bu artarak devam edecek. Bizim bu yılki hedefimiz bin sporcuya ulaşmak. Bin sporcuya ulaştığın zaman ve sporcular bu bin kişiden ilk 6'ya girdiğinde, işte o zaman başarı gelecektir." diye konuştu.

Türk bisiklet sporunu dünya arenasında belirli bir düzeye getirmek için çalışmaların devam ettiğini aktaran Küçükbakırcı, "2020 Olimpiyatları'na hazırlık yapıyoruz. Orada inşallah veledrom yarışlarında iyi bir yere geleceğiz. Veledrom yarışlarında madalya çok. Veledromlarla ilgili uluslararası firmalarla görüşmeler yaptık. Veledromların üç tanesinin temelini atıp yaparsak, sanırım 2020'de madalya gelir." diye görüş belirtti.

"Bisikletin kışı yazı olmaz, hareketli olduğunuz için üşümezsiniz." diyen Küçükbakırcı, "Bisiklet 12 ay boyunca her mevsimde yapılabilecek bir spor. Tabii şimdi kim hareketli olursa az hastalanıyor, sağlıklı oluyor. Bundan dolayı bisiklete herkesin binmesi lazım. Bindiği ve tadına vardığı zaman zaten otomobil de kullanmaz. Dolayısıyla biz de bisiklete binmeye teşvik ediyoruz." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.