Spor

Cenk İldem altın özlemine son vermek istiyor

Mili güreşçi Cenk İldem, Sırbistan'da mayıs ayında yapılacak Avrupa şampiyonasında altın madalya özlemine son vermek istiyor.

Zafer Göder  | 07.04.2017 - Güncelleme : 07.04.2017
Cenk İldem altın özlemine son vermek istiyor

Bolu

BOLU - Zafer Göder

Kendisi gibi güreşçi olan ve 1983'te Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan babası Hüseyin İldem'in yolundan giderek 10 yaşında güreşe başlayan Cenk İldem, 2010 ve 2013'teki Avrupa güreş şampiyonalarında bronz, 2014 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ise gümüş madalya aldı.

İstanbul'da 2011'de düzenlenen dünya şampiyonası ile 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da bronz madalyaya sahip olan ildem, Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın Bolu Aladağ'daki kampında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırbistan'da yapılacak Avrupa şampiyonasında altın madalya hasretini bitirmeyi hedeflediğini bildirdi.

Kariyerinin son yıllarını yaşadığını ve daha önce 2020'de güreşi bırakacağını açıkladığını anlatan milli sporcu, şunları söyledi:

"Son 2-3 yılım kaldı. 2020’de güreşi bırakacağımı söylemiştim. Olimpiyat şampiyonu olup bırakacağım. O yüzden katıldığım her müsabaka benim için önemli. Avrupa şampiyonalarında 5 madalya aldım. Gümüş ve bronzlar var. Sırbistan benim için bu yüzden önemli. Burada özlem duyduğum o altın madalyaya ulaşmak istiyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.