Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.79
ETH/USDT
3,570.60
BTC/USDT
70,797.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Del Bosque'ye göre futbolda devrim oldu

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü del Bosque, ekonomik olarak güçlü rakiplerine nazaran mütevazı bir kulüp olan Leicester City'nin şampiyonluğa ulaşmasını "futbolda devrim" olarak niteledi.

05.05.2016 - Güncelleme : 05.05.2016
Del Bosque'ye göre futbolda devrim oldu İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, İspanya Futbol Federasyonu'nun Madrid'deki merkez ofisindeki çalışma odasında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. ( Burak Akbulut - Anadolu Ajansı )

MADRİD - ŞENHAN BOLELLİ

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, ekonomik olarak güçlü rakiplerine nazaran mütevazı bir kulüp olan Leicester City'nin Premier Lig tarihinde ilk defa şampiyonluğa ulaşmasını "futbolda devrim" olarak niteledi.

AA muhabirine konuşan Del Bosque, takım oyununu geliştiren ekiplerin önemli avantajları bulunduğunu belirterek, "Leicester City ve Atletico Madrid futbol için iyi örnekler. Saha içinde ve dışında iyi bir takım olmayı başaran, iyi organize olan ekipler ve bunun verimini alıyorlar. Atletico Madrid bunu 2-3 yıldır yapan bir kulüp. Şimdi de Leicester City bunu başardı ve futbolda devrim yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

"Atletico Madrid'in Bayern Münih'i elemesi garip değil"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'in Almanya'nın Bayern Münih takımını elemesinin sürpriz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen İspanyol teknik adam, "Atletico Madrid, uzun zamandır üst düzey futbol oynuyor. İki yıl önce La Liga şampiyonu oldu ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Avrupa'nın büyük kulüpleriyle rekabet edebilen bir düzeyde. Atletico Madrid'in Bayern Münih'i elemesi bana garip gelmedi çünkü stilleri var, takım olarak iyi organizeler ve teknik direktöre güveniyorlar. Bir takımın işlemesi için bunlar temel faktörler." şeklinde konuştu.

"Türkiye sürpriz yapabilecek takımlardan"

Futbolda ekonomik güçten daha çok takım olma felsefesinin Avrupa Futbol Şampiyonası'na yansıyıp yansımayacağı sorusuna ise Del Bosque, "Hiç şüphe yok. Zaten Avrupa Şampiyonası bu tip tecrübelerle dolu. Yakın geçmişte de bunun örnekleri oldu. Özellikle Avrupa Şampiyonası gibi kısa ve 5-6 takımın öne çıktığı bir turnuvada kimin daha büyük favori olduğunu söylemek çok zor. Bu şampiyonanın sürprizi kim olur bilmiyorum ama Hırvatistan çok iyi oyunculara sahip. Portekiz hiç kazanmadı ama Ronaldo gibi bir futbolcusu var. Belçika mükemmel bir milli takıma sahip. Çek Cumhuriyeti ile Türkiye de sürpriz yapabilecek takımlar arasında gösterilebilir." cevabını verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.