Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.00
BTC/USDT
69,730.00
BIST 100
9,068.60
Spor

Deriksporlu futbolcuların şehit Safitürk sevgisi

Mardin'de amatör ligde mücadele eden Derikspor'da futbolcular, çok sevdikleri şehit Kaymakam Safitürk'e verdikleri şampiyonluk sözünü yerine getirmek için çaba gösteriyor.

24.01.2017 - Güncelleme : 24.01.2017
Deriksporlu futbolcuların şehit Safitürk sevgisi

MARDİN-Halil İbrahim Sincar

Mardin 1. Amatör Küme Kırmızı Grup'ta lider olan Derikspor'da forma giyen futbolcular, PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü unutmuyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Derik Belediyesine görevlendirilen ancak 10 Kasım 2016'da düzenlenen bombalı saldırında şehit düşen Kaymakam Safitürk, ilçede her alanda sevgiyle anılıyor.

Deriksporlu futbolcular, her idmana ve maç öncesinde sahaya üzerinde şehit Kaymakam Safitürk'ün fotoğrafının olduğu "Kalbimizdesin" yazılı tişört ile çıkıyor.

Derikspor Kulübü Başkan Yardımcısı Akif Açan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain saldırıda şehit düşen Kaymakam Safitürk'ü unutmadıklarını söyledi.

Safitürk'ün Derik'te küçükten büyüğüne herkesin kalbinde taht kurduğunu, bu nedenle onu kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını dile getiren Açan, "Derik halkı onu unutmadı ve unutmayacak. Her zaman kalbimizde yaşayacak." dedi.

Şehit kaymakamın görevi süresince spor kulüpleriyle yakından ilgilendiğini ve büyük destek sunduğunu kaydeden Açan, "Bir maç eksiğimiz olmasına rağmen grupta lideriz. Ayrıca ligin bitmesine de 2 maç kaldı. Allah'ın izniyle takımı BAL'a çıkaracağız. Kupamızı alıp Sakarya'daki ailesine götüreceğiz. Allah'ın izniyle şampiyonluk kupasını şehidimizin eşine hediye edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın