Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,214.16
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
71,079.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Basketbol

'Dörtlü Final oynayacak kadro kuracağız'

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Topsakal, "Hocamızın tercihleri doğrultusunda iyi bir kadro oluşturacağız. THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynayabilecek bir kadro kuracağız." dedi.

02.05.2016 - Güncelleme : 02.05.2016
'Dörtlü Final oynayacak kadro kuracağız' Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı'nın ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğuyla ilgili Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenlendi. Toplantı sonrası takım kaptanı Sinan Güler, (solda) Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal (sol 2), Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman (sağ 2) ve Gabonlu oyuncu Stephane Lasme (sağda) şampiyonluk kupasıyla poz verdi. Fotoğraf: AA/ Erhan Elaldı

İSTANBUL

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynayabilecek bir kadro oluşturmak istediklerini söyledi.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşması nedeniyle basın toplantısı gerçekleştirildi.

Türk Telekom Arena'da yapılan basın toplantısında, sarı-kırmızılı kulübün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, takım kaptanı Sinan Güler ve ULEB Avrupa Kupası'nın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Errick McCollum hazır bulundu.

Yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, tüm emeği geçenlere ve sponsorları Odeabank'a teşekkür ederken, THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecekleri yeni sezon için bütçe çalışmalarına başladıklarını aktardı.

"Şampiyonluğu kutladık ve şimdi ne yapacağımızı planlıyoruz." diyen Topsakal, "THY Avrupa Ligi için güçlü bir takım kuracağız. Bütçemizi yükseltmek zorundayız. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var ve 4 Mayıs Çarşamba günü kombineleri satışa çıkarıyoruz. Yeni sezon bütçemizin belirlenmesinde çok etkili olacak bir konu. Ayrıca tişört kampanyası da başlatacağız ve büyük ilgi bekliyoruz." diye konuştu.

Bu sezon başında doğru transfer tercihleri yaptıklarını anlatan sarı-kırmızılı yönetici, "Sadece Joey Dorsey'de yanıldık. O da yetenekleriyle ilgili değil, karakteriyle ilgili bir durumdu. Barcelona Lassa'ya gitti ve orada da oynayamadı zaten. Gelecek sezon için hocamızın tercihleri doğrultusunda iyi bir kadro oluşturacağız. THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynayabilecek bir kadro kuracağız." ifadelerini kullandı.

Ataman: Bakarsınız ileride başkanlığa soyunurum

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, günün kendisi için çok özel başladığını ve başkan Dursun Özbek'in 17123 numaralı kulüp üyeliği kartını kendisine takdim ettiğini aktarırken, "Profesyonel yaşantım bittiğinde umarım yönetim bazında da kulübüme hizmet ederim. Bakarsınız ileride Türkiye'nin en büyük kulübünün başkanlığına soyunurum." değerlendirmesinde bulundu.

"Ben hedefi olan takımlarda çalışırım"

Galatasaray basketbol şubesinin yakın zamanda yaşadığı mali sorunları hatırlatan Ataman, gelecek sezon için oluşturulması planlanan bütçenin önemine dikkati çekerken, şunları söyledi:

"Burada taraftarımıza ve sponsorlarımıza büyük iş düşüyor. Basketbol ekonomisini sağlamak durumundayız. Geçmişte yaşadığımız sorunları biliyorsunuz. Neredeyse 1 sezon önce takım dağıldı. Futbol takımı için 120 milyon lira ürün satışı olmuş. Aynısını basketbol takımı için de bekliyoruz. Bu hepimiz için çok önemli. Ben, hedefi olan takımlarda çalışan bir antrenörüm. Önümüzdeki sezon heyecan verecek bir takım isteniyorsa, başında da benim olmam isteniyorsa, mutlaka sağlam bir bütçenin oluşturulması gerekiyor. Galatasaray'dan ayrılmam şu an için söz konusu değil. Galatasaray'ın hedefleri doğrultusunda bir basketbol ekonomisi oluşturulabileceğini düşünüyorum. Bu oluşturulmaz ve sorunlu bir durum olursa, yönetimle birlikte gözden geçiririz."

Takımın 7-8 kişilik iskeletini korumayı ve aynı kalitede 3-4 oyuncu daha almak istediklerini söyleyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Geçen sezon zaten 6 milyon dolarlık bir bütçe oluşturuldu. Ayrıca geçmiş yıllardan 20 milyon lira da borç ödendi. Taraftar desteği de gelecek. Yeni bütçede büyütülecek bir fark yok. Belki daha fazlası da olabilir." diye konuştu.

Bir kupa seremonisi daha düzenlenecek

Ataman, Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi Türk Telekom Arena'da kendileri için bir kupa seremonisi daha düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, sarı-kırmızılı oyuncular Sinan Güler ve Errick McCollum, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmaktan ve gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirlerken, sarı-kırmızılı taraftarların desteğini sürdürmesini istediler.

Toplantının sonunda katılımcılar, ULEB Avrupa Kupası önünde poz verdi.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.