Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,214.39
ETH/USDT
3,605.30
BTC/USDT
71,277.00
BIST 100
9,050.35
Spor

Eczacıbaşı VitrA kupaya odaklandı

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Eczacıbaşı VitrA'nın antrenörü Massimo Barbolini, zor bir turnuvada ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

20.04.2017 - Güncelleme : 20.04.2017
Eczacıbaşı VitrA kupaya odaklandı Fotoğraf: AA/Şebnem Coşkun

İSTANBUL - HİLMİ SEVER

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Eczacıbaşı VitrA'nın antrenörü Massimo Barbolini, zor bir turnuvada ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. 

İtalya'nın Treviso şehrinde 22-23 Nisan'da düzenlenecek Dörtlü Final öncesinde Eczacıbaşı Spor Salonu'nda AA muhabirine açıklamada bulunan Barbolini, kulübün 50. yılında Dörtlü Final'e katılmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

"Eczacıbaşı 50. yılını Dörtlü Final'de kutlayacak." ifadesini kullanan deneyimli antrenör, "Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmak her kulübün hedefidir. Bu organizasyonda yer alan Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank, Dinamo Moskova ve Imoco Volley çok büyük yatırımlar yapıyor, bunların da karşılığını zaten görüyorlar. Buradaki tüm takımlar denk güçlere sahip. Zor bir turnuva olacak, biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Dörtlü Final'in sürprizlere açık bir turnuva olduğunun altını çizen Barbolini, "Geçen sene de Dörtlü Final'de Fenerbahçe-VakıfBank finali bekleniyordu ama hiçbir Türk takımı kazanamadı. Dörtlü Final çok enteresan bir turnuva, oradaki her takım şampiyonluğu kazanabilir. Tabii ki biz ilk maçta karşılaşacağımız VakıfBank'ı düşünüyoruz. Zor bir maç olacak, kazanmamız halinde finaldeki rakibimizi göreceğiz. Ama finalden çok önceliğimiz VakıfBank'a konsantre olmak." şeklinde konuştu. 

"Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe yok biz varız"

Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off yarı finalinde Fenerbahçe'ye elenmelerinin takımda moral bozukluğu oluşturduğunu aktaran Barbolini, şöyle konuştu:

"Altın sette 14-10 öndeyken Fenerbahçe'ye kaybetmek tabii ki moral bozukluğu oluşturdu. Final için büyük bir şans elde etmiştik ama bunu kullanamadık. Çok üzüldük ama artık kızlar ve teknik ekip olarak Dörtlü Final'e odaklandık. Türkiye Ligi'nde elenmiş olabiliriz ama Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe yok biz varız, çünkü biz onları eleyerek geldik. İtalya'da da elimizden geleni yapacağız."

"Dinamo Moskova neredeyse Rus Milli Takımı'ndan oluşuyor"

İtalyan antrenör, Dörtlü Final'in diğer eşleşmesi hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"İki takım da birbirine çok yakın. Dinamo Moskova, bizdeki Kosheleva dışında neredeyse Rus Milli Takımı'ndan oluşuyor. Imoco da ocak ayında transfer ettiği ABD'li oyuncusu ve İtalyan oyuncuları ile güçlü bir takım. İki takım da yakın güçlere sahip. Şampiyonlar Ligi'nde ne olacağı belli olmaz, tek maç üzerinden oynanıyor. Çok çekişmeli, yakın bir maç olacağını düşünüyorum."

Barbolini, Brezilyalı voleybolcu Thaisa Daher Pallesi'nin sakatlığının devam ettiğini ancak onun yerini doldurabilecek isimlere sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Ceylan: 50. yılımızda hedefimiz altın madalya

Eczacıbaşı VitrA'nın 23 yaşındaki orta oyuncusu Ceylan Arısan ise kulübün 50. yılını yaşadıkları dönemde Dörtlü Final'de başarı elde etmek istediklerini söyledi.

Sezon başından bu yana Dörtlü Final'i hedeflediklerini belirten Ceylan, "50. yılımızda hedefimiz altın madalya. Hedefimize ulaşmak için çok çalışıyoruz, umarım istediğimizi elde ederiz. Yarı final ilk maçında karşılaşacağımız VakıfBank çok zorlu ve güçlü bir rakip. Türkiye'de de iki sene önce Dörtlü Final'de de yarı final oynamıştık. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor." ifadelerini kullandı.

Ceylan, heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Eczacıbaşı ile Dörtü Final'e kalmak küçüklükten beri hedefim ve hayalimdi. Umarım bu seviyelerde kalmaya devam ederim." şeklinde görüş belirtti.

Kosheleva: Kazanacağımıza inanıyoruz

Takımın smaçörlerinden Tatiana Kosheleva ise sezon başında Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı kazandıklarını hatırlatarak, "Şimdi de Dörtlü Final'e gidiyoruz. Kazanacağımıza inanıyoruz, çünkü takımımıza güvenimiz tam ve hazırız." dedi.

VakıfBank'ın çok güçlü bir takım olduğunun altını çizen Kosheleva, "Biz de güçlü bir takımız. Antrenörümüzün taktikleri vermesini bekliyoruz, daha sonra sahada elimizden geleni yapacağız. İlk hedefimiz yarı final, sadece VakıfBank'ı düşünüyoruz. Finale çıkınca yeni rakibimizi düşüneceğiz, kim olacağı bizim için fark etmez." yorumunda bulundu.

Boskovic: Şimdi kendimizi gösterme zamanı 

Oyunculardan pasör çaprazı Tijana Boskovic ise VakıfBank'ın ne yapacağından çok kendi oyunlarına odaklandıklarını anlatarak şöyle konuştu:

"Çok zor bir mücadele olacak, iki takım da çok iyi ama ben rakiple ilgili fazla konuşmayı sevmiyorum. Buraya gelene kadar büyük bir mücadele ortaya koyduk ve şimdi Dörtlü Final'de kendimizi gösterme zamanı. Rakibi yakından tanımamız tabii ki bir avantaj. Ama biz kendi işimize odaklanacağız, kendi taktiğimize hazırlanacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.