Dolar
32.34
Euro
35.10
Altın
2,233.22
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,700.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Enes Uslu'nun gözü 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda

Gençler Dünya Şampiyonası'nda serbest stil 66 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Enes Uslu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarına şimdiden başladı.

19.09.2016 - Güncelleme : 19.09.2016
Enes Uslu'nun gözü 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda

BURSA  - VEDAT YÜCEBAŞ

Fransa'nın Macon kentindeki Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 66 kiloda altın madalya kazanan Enes Uslu, 2020 Tokyo Olimpiyatları için antrenmanlara başladığını belirterek, "Rabbim sakatlık ve başka bela vermezse olimpiyatların en büyük favorilerinden biri olmak istiyorum." dedi.

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macon'a 8 kişilik sporcu kafilesiyle gittiklerini, kendisinin altın madalya, takım halinde de dünya üçüncülüğü kupasını kazandıklarını söyledi.

Türkiye'nin uzun zamandır takım halinde başarı elde edemediğine işaret eden Uslu, son zamanlarda zor günler geçiren ülkelerine kupa kazandırmanın da mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Enes Uslu, şampiyonada çok zorlu rakiplerle karşılaştığını ifade ederek, ilk turda altın madalyanın en favori ismi olarak gösterilen Japon Yuhi Fujinami ile karşılaştığını, maçı 7-5 kazanmayı bildiğini belirtti. Bir sonraki turda Tacikistanlı rakibi Sorbon Abdulkhaev'i 7-0 gibi rahat bir skorla geçtiğini anlatan Uslu, çeyrek finalde eşleştiği Kazak rakibi İlyas Zhumay'ı da 5-2 yenmeyi başardığını aktardı.

"Tokyo'da hedefimiz altın madalya kazanmak"

Yarı finalde Hintli rakibi Vikas'ı 13-3 yenerek üstünlük sağladığını vurgulayan Uslu, "Finalde de Rus rakibim Akhmed Usmanov'u 7-5 skorla yenip şampiyon oldum. Ülkeme madalya kazandırdığım için çok mutluyum" değerlendirmesinde bulundu.

Uslu, şampiyonanın favorisi olarak Japon rakibinin gösterildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"İlk turda favori gösterilen Japon'u yendik. Millete iyi bir gözdağı verdik ve şampiyon olduk. Hedefim bu sene olimpiyatlarda güreşmekti ama bazı sakatlıklar oldu. Kendi sıkletim 65'e düşemedim, 70 yaptım. 70 kilo olimpiyat sıkleti olmadığı için katılamadım. Tabi gençler kategorisinde dünya şampiyonu olduk. 4 sene sonra bu gençler bizim rakiplerimiz olimpiyatlarda güreşecek. Formu düşürmeden 4 sene sonra Tokyo'daki hedefimiz altın madalya kazanmak. Rabbim sakatlık ve başka bela vermezse olimpiyatların en büyük favorilerinden biri olmak istiyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.