Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.90
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Eskişehirspor'dan kınama

Eskişehirspor, taraftarlarının Gaziantepspor maçına alınmama kararına tepki gösterdi.

05.05.2016 - Güncelleme : 05.05.2016
Eskişehirspor'dan kınama

ESKİŞEHİR

Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu, Gaziantep İl Spor Güvenlik Kurulunun Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Gaziantepspor ile Eskişehirspor arasında oynanacak maça, güvenlik gerekçesiyle misafir takım taraftarının alınmaması kararını kınadı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Gaziantep Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı kararla "misafir seyirci" olan Eskişehirspor taraftarının Gaziantepspor-Eskişehirspor maçını izleme hakkından "sudan bahaneler" gerekçe gösterilerek mahrum bırakılmasının ve Gaziantepspor Asbaşkanı Bülent Konca'nın sportmen dışı açıklamalarının kınandığı bildirildi.

"Keyfi bir karar"

İki takımın da sahada elde edeceği başarılarla kendi kaderini belirleyeceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu maç öncesinde bizleri ve Türkiye'deki tüm deplasmanları kendi evimizde oynadığımız maçlara çeviren taraftarlarımızı geren ve itham eden açıklamaların sebebini her ne kadar tahmin etsek de bunun Türk futboluna vereceği zararı muhataplarımıza hatırlatmak istiyoruz. Bugüne kadar, sahaya yansıyan olaylardan dolayı herhangi bir ceza almamış kulübümüzün taraftarının, keyfi bir kararla maça girişine engel koymak, bundan sonraki maçlar için de daha büyük keyfiyetlere yol açabilecek bir emsal oluşturmak demektir."

Muhabir: Deniz Açık


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.