Spor, Basketbol

'EuroBasket 2015 Avrupa basketbolunun gücünü gösteriyor'

FIBA Avrupa Başkanı Demirel, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın, Avrupa basketbolunun gücünü gösterdiğini söyledi.

Mutlu Demirtaştan  | 20.09.2015 - Güncelleme : 20.09.2015
'EuroBasket 2015 Avrupa basketbolunun gücünü gösteriyor'

LILLE

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, birden fazla ülkede düzenlenen 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın (EuroBasket 2015) yeni sisteminin başarıya ulaştığını söyledi.

EuroBasket 2015'in son gününde Turgay Demirel, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak ve Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Siutat'nın katılımıyla Pierre Mauroy Stadı'nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Yönetimdeki görevlerine Ukrayna'daki karışıklık nedeniyle Avrupa Şampiyonası ev sahibini değiştirerek başlamak zorunda kaldıklarını belirten Demirel, "Turnuvayı yeni bir formatta düzenlemeye karar verdik. Kısa sürede harika bir iş çıkardık. Birden fazla ülkenin ev sahipliği, Avrupa basketbolu için iyi bir sistem oldu. Ev sahipliğini üstlenen tüm federasyon başkanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Şampiyonanın Avrupa basketbolunu bir adım öteye taşıdığını vurgulayarak unutulmazlar arasına girdiğini belirten Turgay Demirel, "Birçok maç yakın farklarla bitti. 7 maç uzatmaya gitti. Bu şampiyona, Avrupa basketbolunun gücünü gösteriyor. Bin 488 medya mensubu akredite oldu, yeni bir rekor. Ülkelerdeki televizyon izlenim oranları rekor seviyelere ulaştı. Bir önceki turnuvaya göre neredeyse iki katı fazla bilet satıldı" şeklinde konuştu.

"Seyirci rekorları Avrupa basketbolu için büyük başarı"

Fransa'nın ev sahipliği sürecinde harika bir iş çıkardığını da ifade eden Demirel, "Harika bir arenada düzenlenen unutulmaz final etaplarından biri oldu. Çeyrek finallerden itibaren çok fazla seyirci geldi. Kırılan seyirci rekorları, Avrupa basketbolu için büyük başarıdır. Bunu başardığımız için gururluyuz. Vizyonu sayesinde bu noktaya gelinmesini sağlayan Jean-Pierre'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.