Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,211.77
ETH/USDT
3,575.50
BTC/USDT
70,479.00
BIST 100
9,048.22
Spor

Everest Maratonu'na katılacak Vahapoğlu: Everest'te Türkiye'yi en büyük güçle temsil edeceğim

Dünyanın en zorlu yarışlarından olan Everest Maratonu'nda yer alacak sunucu ve yazar Ece Vahapoğlu, organizasyonda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele vereceğini söyledi.

09.05.2017 - Güncelleme : 09.05.2017
Everest Maratonu'na katılacak Vahapoğlu: Everest'te Türkiye'yi en büyük güçle temsil edeceğim

İSTANBUL - ERCAN DOĞAN

Dünyanın en zorlu yarışlarından olan Everest Maratonu'nda yer alacak sunucu ve yazar Ece Vahapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Everest Dağı'nda 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek maratonda ilk Türk sporcu olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "İlk hedefim yarışı bitirmek. Oradaki psikolojiyi ve şartları bilmiyorum. Siz ne kadar iyi sporcu olursanız olun, o basınca ve rakıma geçtiğinizde ne olacağını görüyorsunuz. Hedefim yarışa ilk katılan Türk sporcu olarak yarışı bitirmek. Zaten insanlar birbirleriyle yarışmıyorlar. İlk hedef sapasağlam bir şekilde, bir şey olmadan finişe gelmek." diye konuştu.

Dünyanın en yüksek ve zor maratonu

Son 5 yıldır lisanslı sporcu olarak çeşitli yarışlara katıldığını aktaran Vahapoğlu, şöyle devam etti:

"Everest Maratonu'nun zirvesini yaptıktan sonra ne yapabilirim bilmiyorum. Ondan sonra herhalde uzaya gitmek kalır. Everest Maratonu, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan dünyanın en yüksek ve zor maratonu."

Vahapoğlu, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'a bahsetmiştim. Özellikle bir Türk kadınının uluslararası yarışlara katılmasına çok ilgi gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Herkes İçin Spor Federasyonunun desteğiyle katılıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Kendinize inanıyorsanız birilerinin sizi desteklemesi çok önemli. Ankara'nın, devletimin benimle olduğunu hissetmek ayrı gurur veriyor." 

Everest Maratonu, 29 Mayıs 1953'te Everest'e çıkan ilk dağcılar anısına 2003'ten beri her yıl 29 Mayıs'ta yapılıyor. Maratonla ilgili Everest Dağı'ndaki organizasyon, 14 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.