Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.47
ETH/USDT
3,591.00
BTC/USDT
70,769.00
BIST 100
8,995.35
Spor

Galatasaray ikinci haftayı da kayıpsız geçti

Spor Toto Süper Lig'de 1-0 geriye düştüğü müsabakada Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray, sezonun ikinci maçını da kayıpsız geçti.

27.08.2016 - Güncelleme : 28.08.2016
Galatasaray ikinci haftayı da kayıpsız geçti

MANİSA

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

3. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Ege temsilcisinin sağ kanattan Soner Aydoğdu ile kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Vaz Te, topu kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0.

8. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Bruma'nın kaleye göndermek istediği topu kaleci Fatih'in müdahalesinin ardından Douglao kornere gönderdi.

16. dakikada Chedjou'nun sağ kanattan yaptığı ortada, ceza alanı içinde Eren Derdiyok'un şık kafa vuruşunda kaleci Fatih, meşin yuvarlağı yerinde bir müdahaleyle kornere çeldi.

26. dakikada sol çapraz pozisyonda topla buluşan Sneijder'ın vuruşunda kaleci Fatih topu uzaklaştırdı.

31. dakikada Sneijder'ın ceza alanı dışında yaptığı sert vuruşta, kaleci Fatih meşin yuvarlağı kontrol etti.

35. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Sol kanattan Sneijder'ın yaptığı ortada Eren Derdiyok, ceza alanı içinde savunma oyuncuların rağmen kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1.

Müsabakanın ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.

İkinci yarı

54. dakikada Sneijder'ın sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta kaleci Fatih, topu kornere çeldi.

61. dakikada hızlı gelişen Akhisar Belediyespor atağında Rodallega, kalesini terk eden Muslera'yı da geçmesine rağmen pozisyonunu kaybettiği için yaptığı vuruşta araya savunma oyuncuları girdi. Daha sonra Akhisar Belediyesporlu oyuncuların vuruşunda top dışarı çıktı.

63. dakikada Galatasaray öne geçti. Tolga Ciğerci'nin pasıyla topla buluşan Bruma, bir süre ilerledikten sonra meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki Yasin Öztekin'e attı. Soldan ceza sahasına giren Yasin, kaleciyle karşı karşıya vuruşunda topu uzak köyeden filelere gönderdi: 2-1.

70. dakikada Miguel Lopes'in pasıyla sağ çaprazda topa sahip olan Rodallega'nın vuruşunda top kaleci Muslera'nın da müdahalesiyle direğe çarpıp oyun alanın döndü. Araya giren savunma oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırdı.

90+2. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Carole'ün yaptığı ortada, ceza alanı içinde topla buluşan Bruma, meşin yuvarlağı bir kez daha ağlara gönderdi: 3-1.

Müsabaka Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray cephesi

Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, maçtan sonra düzenlenin basın toplantısında, "İlk yarıda mükemmel bir performans gösterdik. Dinamik bir Galatasaray vardı. İlk yarıdaki performanstan çok çok memnunum." dedi.

Geçen hafta taraftarlarından uzak olmalarının da performanslarını etkilediğini kaydeden Riekerink, "Bugün taraftarımız bizim yanımızdaydı, bu da bizi olumlu şekilde etkiledi. Futbolcular tabiri caizse sanatçıdır ve onlar da kendilerinin izlenmesini isterler. Akhisar Belediyespor'u en iyi şekilde analiz ettik. Bloklar arasında boşluklar bulacağımızı biliyorduk. Antrenmanda da buna çalıştık, Alacağımız toplarla fırsat yaratacağımızı biliyorduk. Tempolu, dikine hızlı paslarla oynadık. Bu tip alanlarda topla buluşacağımızı söylemiştik, bu da gerçekleşti. İlk yarıda mükemmel bir performans gösterdik." diye konuştu.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.