Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,750.00
BIST 100
9,092.74
Spor, Futbol

Galatasaraylı futbolcu Podolski: Takım bu sezon büyük kalite kazandı

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olarak gelecek sene UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Ercan Çakar  | 01.10.2016 - Güncelleme : 01.10.2016
Galatasaraylı futbolcu Podolski: Takım bu sezon büyük kalite kazandı

Istanbul

İSTANBUL

Alman futbolcu, GSTV'ye yaptığı açıklamada, sezon başında oynanan Turkcell Süper Kupa maçından bu yana takım olarak önemli bir gelişim kaydettiklerini ifade etti.

Takımda hem futbol hem de fiziksel ve mental açıdan büyük bir ilerlemenin olduğunu anlatan Podolski, "İlk maçlarda biraz zamana ihtiyacımız vardı ama şu an gayet iyi durumdayız. Beşiktaş deplasmanında da iyi bir maç oynadık. Aynı şekilde devam ederek kalan ufak eksiklerimizi tamamlamalıyız. Bunları gerçekleştirdiğimizde bizim için iyi bir sezon olacaktır. Hedefimiz ise her halükarda şampiyon olmak, kupa kazanmak ve gelecek sezon yine UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak." diye konuştu. 

"Her zaman takımla sahada olmak istiyordum"

Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun bir süredir takımdan ayrı olan Lukas Podolski, takımla antrenmanlara başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sezonun hazırlık sürecinde bu tip sakatlıkla yüzleşmek her zaman moral bozar. Şu an takımla birlikte çalışıyorum. Umarım pazar günü süre almam için yeterli olur. Sakatlık sürecinde fiziksel ve mental olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım. İlk iki hafta bir şey yapabilmem mümkün değildi, çünkü koltuk değneklerim vardı. Önce suda antrenman, sonra koşular, ardından fiziksel ve topla çalışmalar yaptım. Takım antrenmanına döndüğüm için mutluyum. Her zaman takımla birlikte sahada olmak istiyorum. Futbol oynamayı, tekrar lig maçlarına çıkmayı hedefliyorum." 

"Bu sezon önemli oyuncular aldık"

Alman futbolcu, Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna önemli oyuncular kattığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takım, bu sezon büyük kalite kazandı. Kulübede olanlar ve hatta maç kadrosunda olmayanlar, çok kaliteli oyuncular. İleri uçta kaliteli isimlere sahibiz. Bunu da kullanıyoruz. Bu kalitemizi iyice pekiştirerek ve ofansif gücümüze inanarak daha iyi olmalıyız. Her oyuncu için yanında kaliteli oyuncular olması iyidir. Hücum olarak iyi pas yapan, hızlı olan ve ofansif anlamda güçlü oyuncularla beraber oynamak avantajdır. Biz de bu sezon önemli oyuncular aldık. Eren'i, Tolga'yı ve diğer arkadaşlarımızı aramıza kattık. Geçen sezondan devam eden kaliteli oyuncularımız da bizimle beraber. Her şey yolunda."

"Lig ve kupaya konsantre olacağız"

Podolski, 12 yıllık Almanya Milli Takımı kariyerini sonlandırdığını hatırlatarak, "Galatasaray, ailem ve daha önce yapamadığım şeyler için çok zamanım olacak. O yüzden bu sezon daha az maç oynayacağım. Süper Lig'e ve Türkiye Kupası'na konsantre olacağız. Bunu bir avantaja da çevirebiliriz. Önemli olan sezon boyunca güçlü kalmak ve sonunda birinci olarak kupayı kazanmak. Kazanınca az veya çok maç oynamanız önemsiz oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ercan Çakar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.