Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,213.03
ETH/USDT
3,564.40
BTC/USDT
70,722.00
BIST 100
9,053.34
Spor

Gökdeniz Karadeniz Tataristan'da cami yaptırıyor

Rusya Birinci Futbol Ligi takımlarından Rubin Kazan'da görev yapan Gökdeniz Karadeniz, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde cami inşa ettiriyor.

Raynur Shakir  | 30.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
Gökdeniz Karadeniz Tataristan'da cami yaptırıyor

Tataristan

KAZAN

Rusya Birinci Futbol Ligi (Premier Lig) takımlarından Rubin Kazan'da görev yapan Gökdeniz Karadeniz, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde cami inşa ettiriyor.

Başkent Kazan'a 30 kilometre uzaklıktaki Kalinino köyünde yapımına 23 Haziran 2016 tarihinde başlanan ve 300 metrekare üzerine 2,5 kat sistemiyle kurulmuş caminin içerisinde lojman, helal yemekler hazırlanan kafeterya ve helal ürünlerin satılacağı mağaza yer alacak. Adı "Karadeniz" olacak camide aynı anda 300 kişi namaz kılabilecek.

Caminin yapımını üstlenen Türk şirketinin şantiye şefi Gökhan Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin 2 minareli olacağını ve Türk mimarisi şeklinde bir kubbesinin de bulunacağını belirterek, "Minarelerin ikisi birbirinden farklı, biri Türk diğeri de Tatar stilinde olacak. Minarelerin ikisi de eşit düzeyde ve çatı kısmı ile birlikte 25 metreye kadar yükselecek." ifadesini kullandı.

Projede tek minare yapılmasının planlandığını aktaran Gökhan Güven, "Caminin 2 minareli olmasını Gökdeniz istedi. Bu minarelerin Türkiye-Tataristan dostluğunun bir sembolü olarak işaret etmesini diledi." değerlendirmesinde bulundu.

Finansmanının tamamını Gökdeniz Karadeniz'in üstlendiği caminin beton örme inşaatı 15-20 gün içinde bitecek ve 2017'nin mart veya nisan aylarına kadar inşaat durdurulup, beton bekletilecek.

Baharda yapımına tekrar devam edilecek caminin gelecek yılın Kurban Bayramı'nda açılması bekleniyor.

Kaptanlığını üstlendiği Rubin Kazan'da 2008'den bu yana görev yapan 36 yaşındaki Gökdeniz Karadeniz, Kasım 2015'te Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'u ziyaret etmişti.

Gökdeniz, bu görüşme sırasında Minnihanov'a Tataristan'da cami yaptırmak istediğini iletmiş ve Tataristan Cumhurbaşkanı da onun bu talebini olumlu karşılamıştı.

Muhabir: Raynur Shakir


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.