Dolar
32.31
Euro
34.93
Altın
2,206.91
ETH/USDT
3,593.70
BTC/USDT
71,111.00
BIST 100
9,051.07
Spor

Golbolda hedef Avrupa şampiyonluğu

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı, Finlandiya'nın Pajulahti şehrinde düzenlenecek 2017 Golbol Avrupa Şampiyonası'nda da birincilik hedefliyor.

15.07.2017 - Güncelleme : 15.07.2017
Golbolda hedef Avrupa şampiyonluğu Fotoğraf: AA/Zekeriya Karadavut

KIRIKKALE - Zekeriya Karadavut

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı, Finlandiya'nın Pajulahti şehrinde düzenlenecek 2017 Golbol Avrupa Şampiyonası'na da birincilik parolasıyla hazırlanıyor.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güçlü bir Milli Takım'a sahip olduklarını, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı hedeflediklerini vurguladı.

Milli Takım'ın şampiyonaya hazır olduğunu dile getiren Sayyıdan, "Kırıkkale'deki lig müsabakalarını da takip ediyoruz. Buradaki genç arkadaşlarımızı Milli Takım'a kazandırarak genç ve yetenekli bir kadro kuracağız." dedi.

"Madalyayı boynumuza takıp döneceğiz"

Sayyıdan, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kazanılan altın madalyanın, Türkiye için tarihi bir başarı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu altın madalyayı kazanmakla görevimiz sonlanmadı. Bu madalyayı kazanmakla federasyonumuzun omuzlarına ciddi anlamda bir yük bindirildi. Amacımız, bu başarının verdiği mutlulukla kendimizi kaybetmek değil, öncelikle bu başarıyı muhafaza etmek ardından Milli Takımımızı daha başarılı hale getirmenin mücadelesini vermek. Bu anlamda Milli Takımımızın planı ve programı yapıldı. Her şey yolunda gidiyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Sporcularımız güçlü biz kendimize güveniyoruz. Güzel bir kamp döneminin ardından şampiyonaya gideceğiz. Rakiplerimizi birer birer yenip altın madalyayı boynumuza takıp döneceğiz. Bunu yapmamamız için hiç bir neden yok. Bizim takımımız ve ligimiz Avrupa takımlarının çok çok üzerinde. Golbol da artık dünya da sözü geçen ülkelerden biriyiz. Spor da her türlü sürpriz vardır. Ancak biz hedefimizi altın madalyaya koyduk. İnşallah bir aksilik olmadan şampiyon olup döneceğiz."

Golbol Milli Takım Antrenörü Yıldırım Güçlü de Kırıkkale'de 1. ve 2. Lig müsabakalarını takip ettiklerini arkadaşların arasından milli takıma yeni sporcular katma amacında olduklarını söyledi.

Kırıkkale'de çok güzel bir atmosferin olduğuna ve bunun da sporculara artı motivasyon sağladığına değinen Güçlü, "Ligimiz çok çekişmeli, işimiz hiç kolay olmuyor. 2016 yılında Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazandık. Arkadaşlarımızın kazandığı başarıyı daha ileriye taşımak için uğraşıyoruz. Buradaki çocuklarımızı izleyerek inşallah milli takıma katacağız. Bir kaç tane beğendiğimiz sporcumuz var." ifadelerini kullandı.

"Çok iyi durumdayız"

Güçlü, Avrupa Şampiyonası çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Finlandiya'da 18-22 Eylül tarihleri arasında şampiyona düzenlenecek. Biz de inşallah 15 Eylül'de orada olacağız. Hedefimiz ilk olarak dereceye girmek ve ardından şampiyon olmak. Mevcut bir kadromuz var. Çok iyi durumdayız. Bu kadronun üzerine yeni arkadaşlarımızı katabilirsek onlarla yolumuza devam edip başarılar elde edeceğiz. Eskiden sporcu sayımız azdı ve seçmelerimiz daha kolay oluyordu. Son yıllarda artan sporcu sayısından dolayı seçmelerimizi daha zor yapıyoruz, kriterlerimiz daha farklı oldu. Bu da doğal olarak milli takımımızda kaliteyi artıyor. Kırıkkale'deki müsabakalardan sonra seçtiğimiz sporcularla milli takımı oluşturup, Avrupa Şampiyonası için kampa gireceğiz. Tokat, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'da kamp yapacağız. Kampın sonunda inşallah turnuvaya hazır hale geleceğiz. Avrupa Şampiyonası'nda Finlandiya ve Rusya en güçlü rakiplerimiz arasında. İnşallah onları yenip şampiyon olarak ay yıldızlı formalarımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın