Spor

Halterin 'altın kızı' gözünü olimpiyatlara dikti

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalya kazanan Bediha Tunadağı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olarak jübilesini yapmak istiyor.

31.05.2017 - Güncelleme : 01.06.2017
Halterin 'altın kızı' gözünü olimpiyatlara dikti

GAZİANTEP - FERİDE PELİN İNAL

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda halterde kadınlar 53 kiloda altın madalya kazanan Gaziantepli Bediha Tunadağı, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı bu sporda yakaladığı başarıyı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyonlukla taçlandırıp jübile yapmayı hedefliyor.

Haltere 20 yıl önce başlayan 31 yaşındaki Bediha, yıllardır ter döktüğü bu sporu, zirvede noktalamak istiyor.

Kariyerinde daha önce iki Avrupa şampiyonluğu, 1 Avrupa üçüncülüğü bulunan Bediha, son olarak Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda 53 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Bediha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokulda, halterin ne olduğunu bilmeden, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle bu spora başladığını belirterek, "Bir insanın spor dalını tercih ederken hedeflerini iyi belirlemesi lazım. Hedeflerimi koydum. Başarılarımdan dolayı çevremdekiler de benim kadar mutlu. 20 yıldır halter yapıyorum. Ailem her zaman destekçim oldu." şeklinde konuştu.

Antrenör Doğan: Bediha kampta kalma rekoru kırdı

Kadın Halter Milli Takımı Antrenörü Mustafa Doğan, Bediha'nın haftanın 6 günü antrenman yaptığına dikkati çekerek, "Bu sene kampta kalma rekoru kırdı. Çok çalıştı. Antrenman yapmadan, kendinizi yormadan başarı ele edemezsiniz. Emeğinin de karşılığını aldı. 2020 Yaz Olimpiyatları'nda ondan madalya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın