Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,545.20
BTC/USDT
70,621.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Hem futbolu hem hokeyi kariyerine sığdırdı

21 Yaş Altı Kadın Hokey Milli Takımı oyuncusu Fatma Songül Gültekin, spor kariyerine hem futbol, hem de hokeyi sığdırmayı başardı.

17.01.2017 - Güncelleme : 17.01.2017
Hem futbolu hem hokeyi kariyerine sığdırdı

ANKARA - Ömer Hakan Kibar

21 Yaş Altı Kadın Hokey Milli Takımı sporcusu Fatma Songül Gültekin, spor kariyerine hem futbol, hem de hokeyci kimliğini yerleştirmeyi başardı.

Fatma Songül Gültekin, AA muhabirine, milli takımın Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Sincan Spor Salonu'nda yaptığı idmanda futbol, hokey ve geleceğiyle hedeflerini anlattı.

"Benim ilk branşım futboldu." diyen Fatma, şöyle konuştu:

"Hokey antrenmanları dışında futbola yöneliyorum. Gaziantep amatör kümedeki Güneykent Spor'da futbol oynuyorum. Şu anda lideriz ve en çok gol atan oyuncu da benim. Forvet mevkisinde oynuyorum. Hokeyle tanıştım ve futboldan biraz uzaklaştım. Hokeyde belli bir yol katettikten sonra ikisini bir arada götürmek için çabalıyorum."

Fatma, hokeyle futbolu bir arada götürdüğünü ancak her zaman hokeyin ilk sırada yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Haftanın 7 günü de antrenman yapıyorum. 5 gün hokey, 2 gün de futbol antrenmanlarına gidiyorum. Futbol antrenmanları bana iyi geliyor. Kondisyon açısından iyi oluyor. Futbol antrenmanlarının hokeye katkısı oluyor. Hokeyde attığım gollerde forvette oynamamın etkisi var. Açık alan hokeyi ile futbolun mantığı aynı ama hokeyde belli bir alan var." 

"Hokey çok farklı ve ayrı bir zevki var"

Futbolun bilinen bir spor olduğunu dile getiren Fatma, "Hokey çok farklı ve ayrı bir zevki var. Hokey yetenek ve emek isteyen bir spor. Bu nedenle hokeye yöneldim. Asıl hedefim hokey. Hokeyi çok sevdiğim için kopamıyorum. Futbol ile hokey arasında bir tercih yap deseler hokeyi seçerim. Popülariteyi bir tarafa bırakıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Fatma Songül Gültekin, hokeyde öncelikle milli takımda yer almayı hedeflediğini vurgulayarak, "Milli takımın iyi yerlere gelmesini istiyorum. Sonraki amacım ise yurt dışında hokey oynamak. Bir kaç yıl sonra bunun olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Hokeyde yol katederek ileri gideceğini düşündüğünü belirten milli hokeyci, "Temel amacım hiçbir zaman para kazanmak değil. Sporda belli bir yere ve statüye gelmek. Futbolla bu iş daha kolay olurdu. Çünkü futbol daha bilinir bir spor ancak hokey öyle değil." diye konuştu.

Mehmet Özkan: "Songül'e futboldan geldiği için hokeyi denemesini istedik"

Milli takım antrenörü Mehmet Özkan, Fatma Songül Gültekin'i futbol oynarken keşfettiğini ve hokeye yönlendirdiğini ifade etti.

Gaziantep'in hokeyin merkezi konumuna geldiğini anlatan antrenör Özkan, "2011 yılında Akdora Spor Kulübünü kurduk. Bu kulübe sporcu arıyorduk. Bir beden eğitimi öğretmenimiz kadın futbol takımı kurduklarını oradan gelip seçme yapabileceğimi söyledi. Songül de bu takımın içindeydi. Songül'e futboldan geldiği için hokeyi denemesini istedik. Songül de o sporculardan bir tanesi." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.