Spor, Dünyadan Spor

IOC doping iddiaları için toplanacak

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, sporcuların sağlık bilgilerinin saklandığı verilere düzenlenen siber saldırıları görüşmek ve temiz sporcuları korumak amacıyla toplanacak.

29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
IOC doping iddiaları için toplanacak

ANKARA

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), sporcuların gizli sağlık bilgilerinin ele geçirilerek yayımlanmasının ardından doping kullanmayan sporcuları korumak amacıyla 8 Ekim'de toplanacak.

IOC'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, doping konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından güvenlik sorununu masaya yatırmak ve temiz sporcuları korumak amacıyla 8 Ekim Cumartesi günü toplantı düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, siber saldırılara uğrayan Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) güvenlik sisteminin daha iyi hale getirilmesi veya bağımsız yeni bir sistem oluşturulması ile 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın başarılı geçip geçmediği gibi konuların, toplantıda ele alınacağı vurgulandı.

WADA tarafından sporcuların sağlık bilgilerinin saklandığı verilere Rus bilgisayar korsanlarından oluşan ve "Fancy Bear" olarak da bilinen "Tsar Team" adlı grup tarafından iki hafta önce siber saldırılar düzenlenmişti.

Saldırıların ardından aralarında ABD'li tenisçiler Serena ile Venus Williams kardeşler, erkeklerde eski dünya 1 numarası İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 5 bin ve 10 bin metrede dünya ve olimpiyat şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı atlet Mohamed (Mo) Farah ile kariyerinde 3 kez Fransa Bisiklet Turu'ndan zaferle ayrılan Chris Froome gibi dünyaca ünlü sporcuların doping kullandığı iddia edilen gizli sağlık raporları, bilgisayar korsanları tarafından yayımlanmıştı.

Muhabir: Doga Kirmizioglu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.