Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,162.07
ETH/USDT
3,432.10
BTC/USDT
66,239.00
BIST 100
8,718.11
Spor, Basketbol

İşitme Engelli Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Kaya: Türkiye'nin yapamayacağı organizasyon yok

İşitme Engelli Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Kaya, "Türkiye'nin yapamayacağı organizasyon yok. Yeter ki bu organizasyonlar bize verilsin." dedi.

20.07.2017 - Güncelleme : 20.07.2017
İşitme Engelli Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Kaya: Türkiye'nin yapamayacağı organizasyon yok Fotoğraf: AA/İslam Yakut

SAMSUN - Süha Gür

Samsun'da devam eden 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Basketbol Milli Takımı'nın formasını giyen kaptan Ali Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin organizasyona harika bir açılışla başladığını belirtti.

Türkiye'ye gelen misafir sporcularla görüştüğünü ve onların da organizasyondan çok memnun kaldığını dile getiren Ali Kaya, "Türkiye'nin yapamayacağı organizasyon yok. Yeter ki bu organizasyonlar bize verilsin. Özellikle Bakanlık Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, sosyal medya ve mobil uygulamaların nasıl yapılacağını tüm dünyaya gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Dünyada ilgi odağıyız. Dünyanın en büyük 3. organizasyonunu kendi evimizde yapmanın gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Basketbola 12 yaşında başladığını ve İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda 3. kez mücadele ettiğini belirten Ali Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçüklüğümden beri basketbolu çok seviyorum. Her zaman idolüm '12 Dev Adam' oldu. 2001 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda '12 Dev Adam' sloganı oluştu. Televizyon izliyordum. Televizyonda o ambiyansı görünce basketbol oynamaya karar verdim ve böylece bu spora ilgim başlamış oldu."

"Samsun, olimpiyatlara güzel ev sahipliği yapıyor"

Ali Kaya, Samsun'un 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarına güzel ev sahipliği yaptığını belirtti.

Yaklaşık 1,5 aydır Samsun'da olduklarını ve herkesin kendileriyle özel olarak ilgilendiğini aktaran Ali, "2009 yılında elde ettiğimiz Avrupa şampiyonluğu sebebiyle devlet sporcusuyuz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü özel kalemde görev yapıyorum, Spor Dairesi Genel Müdürlüğü Başkanlığında. Uluslararası, ulusal bütün organizasyonlarda ekibimiz var. Ben de o ekipte yer alıyorum. Buradan maça gelen taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan buradaydı. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"İşitme engeli, aslında bir engel değil"

Ali Kaya, işitme engelli sporcuların her şeyi yapabildiklerini ve engel konusunda oldukça şanslı olduklarını dile getirdi.

İşitme engelli sporcuların çok başarılı olduğunu vurgulayan Ali, "İşitme engeli aslında bir engel değil. Sadece duymuyoruz. O yüzden işitme engeli, en güzel engel. Normal bir insan duyamayınca hırs yapar, o yüzden işitme engellilerde haliyle doğuştan hırslı insanlar. O yüzden işitme engelliler için yapılabilecek en güzel şey, onları spora yönlendirmek ve toplumda iyi bir statü edinmelerini sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın