Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.30
BTC/USDT
70,312.00
BIST 100
9,098.25
Spor, Futbol, Dünyadan Spor, EURO 2016, EURO 2016 özel

İtalyan basını İspanya zaferini göklere çıkardı

İtalyan basını, dün İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, Corriere dello Sport: “Tikitalia” manşetini kullandı. Hakem Çakır ise bazı pozisyonlardaki kararlarından dolayı eleştirildi.

28.06.2016 - Güncelleme : 28.06.2016
İtalyan basını İspanya zaferini göklere çıkardı

ROMA

İtalyan spor basını, dün İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, karşılaşmayı yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır’ı, birkaç pozisyonda doğru kararlar veremediği için eleştirdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turunda İtalya’nın İspanya’yı 2-0 ile geçmesi, ülkede büyük coşku oluştururken, İtalyan spor basını, “Gök-mavililer” olarak anılan milli takımlarının, İspanya ile özdeşleşen “tiki-taka futbolu”na son verdiğini ve 2012’nin intikamını aldığını yazdı.

Corriere dello Sport: Tikitalia

Yüksek tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport, İspanya zaferi için “Tikitalia” başlığını atarak, İtalya’nın, dünya futbolunda son yıllarda hegemonya kuran “Boğa” lakaplı İspanyolları, Chiellini ve Pelle’nin golleri, Buffon’un da kaledeki performansıyla geçtiğini yazdı. İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte de oluşturduğu takım nedeniyle övüldü.

Dünkü maçta Türk hakem Cüneyt Çakır’ın kötü bir yönetim sergilediğini savunan gazete, 4 puan verdiği Türk hakemin, maç içinde İspanya’ya gösterilmesi gereken 2 kırmızı kart olmak üzere pek çok şeyi görmediğini yazdı. Gazete, Çakır’ın bazı pozisyonlarda doğru karar alamadığını, 45. dakikada Sergio Ramos’un Eder’e yaptığı faul ile 88. dakikada David Silva’nın Giorgio Chiellini’nin üzerine basmasında kırmızı kartı es geçtiğini kaydetti.

La Gazzetta dello Sport: Karşı konulmaz İtalya’nın İspanya’yı ufaladı

Ülkenin önde gelen bir diğer spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, “Karşı konulmaz İtalya’nın İspanya’yı ufaladığını” belirtti. Gazete erken final ayarındaki maçtan baş yapıtlık bir oyunla zafere ulaşan İtalya Milli Takımı’nın cumartesi günü Almanya’ya karşı bir başka final mücadelesi vereceğine dikkati çekti.

Hakem yönetiminin değerlendirildiği yazıda ise Cüneyt Çakır’ın bazı pozisyonlarda hatalı değerlendirmeler yaptığı savunularak, Çakır'ın bu karşılaşmada hayal kırıklığı yarattığı yorumu yapıldı. İtalya’dan Thiago Motta’nın Lucas Vazquez’e, İspanya’dan da David Silva’nın da Giorgio Chiellini’ye yaptığı hareketlerden ötürü doğrudan kırmızı kartlar görmesi gerekirken Çakır’ın bunları atladığı paylaşıldı.

Tuttosport: Şaşırtıcı İtalya ile coşuyoruz

Tuttosport gazetesi ise “Şaşırtıcı İtalya ile coşuyoruz” başlığıyla İspanya zaferini okuyucularına aktarırken, “Yaşasın Conte, güle güle İspanya. Tiki-taka futbolunu bize veriyoruz” alt başlıkları dikkati çekti. Gazete, Chiellini ve Pelle’nin gollerini İtalya’nın oyunu mutlak domine edişini belgelediğini belirterek, EURO 2012 finalinde 4-0 kaybettikleri İspanya’dan rövanşı aldıklarını yazdı. Karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır’ın Chiellini’nin attığı golden önceki faulün doğru olduğunu ancak İspanya’dan Silva, İtalya’dan da Motta’nın kırmızı kart görmesi gerektiği bunun es geçildiği ifade edildi.

Karşılaşmayı canlı veren İtalyan devlet kanalı RAI’nin spikerleri de zaman zaman hakem Çakır’ı eleştirdi.

Muhabir: Barış Seçkin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın