Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.22
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Spor

İzmir Cup, Cem'in öz güvenini artırdı

TEB İzmir Cup'ta mücadele eden ve ilk kez finale yükseldiği challenger seviyesinde Marsel İlhan'a kaybeden Cem İlkel, "İlk 100'den oyuncuları yendiğim için şimdi korta daha inanarak çıkacağım." dedi.

26.09.2016 - Güncelleme : 26.09.2016
İzmir Cup, Cem'in öz güvenini artırdı

İZMİR - Ali Korkmaz

Teniste ATP Challenger Tur takviminde yer alan TEB İzmir Cup'ta finale kalma başarısı gösteren Cem İlkel, turnuvada dünya sıralamasında ilk 100'de yer alan oyuncuları yendiği için bundan sonra müsabakalara daha inanarak çıkacağını bildirdi.

İzmir Cup öncesinde dünya sıralamasında 434. durumda bulunduğu için turnuvaya "wildcard" ile katılan Cem İlkel, ilk turda 287. sıradaki İtalyan Alessandro Bega, ikinci turda 8 numaralı seribaşı 214. durumdaki Kazak Aleksandr Nedovyesov'u saf dışı bıraktı.

Challenger düzeyinde ilk çeyrek finaline İzmir Cup'ta çıkmayı başaran Cem İlkel, bu turda dünya sıralamasında 100. durumdaki 1 numaralı seribaşı Slovakya'dan Lukas Lacko'yu, yarı finalde de bir diğer Slovak Norbert Gombos' u eledi.

Türk tenisçilerinin ilk kez finalde mücadele ettiği İzmir Cup'ta Marsel İlhan'a mağlup olan Cem İlkel, 321. duruma kadar yükselerek kariyer rekorunu kırdı.

"Benim için çok iyi bir öz güven oldu"

Cem İlkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi için çok özel bir turnuvanın geride kaldığını, daha önce çeyrek final bile oynamadığı challenger turnuvalarında İzmir Cup'ta finale kadar yükseldiğini söyledi.

Bu turnuvanın kariyer için bir başlangıç olacağını kaydeden Cem İlkel, şunları kaydetti:

"Bundan sonra daha iyilerini yapmaya çalışacağım ama daha önemlisi benim için çok iyi bir öz güven oldu. Neler yapabileceğimi gördüm. İlk 100'den oyuncuları yendiğim için şimdi korta daha inanarak çıkacağım. Böyle turnuvalar insanı hep motive eder, o yüzden daha fazla antrenman yapma isteğim var. Antrenman yapmaya açım. Kariyerim açısından çok güzel bir hafta oldu."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.