Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.01
ETH/USDT
3,553.80
BTC/USDT
70,649.00
BIST 100
9,079.97
Spor

'Kadın voleybolunda en zorlu lig Türkiye'de'

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Güneyligil, Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin gücüne dikkati çekerek, "Her zaman söylüyorum, kadın voleybolunda en zorlu lig Türkiye'de." dedi.

05.10.2017 - Güncelleme : 05.10.2017
'Kadın voleybolunda en zorlu lig Türkiye'de'

İSTANBUL - Mehmet Fatih Duman

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ataman Güneyligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin gücüne dikkati çekerek, "Her zaman söylüyorum, kadın voleybolunda en zorlu lig Türkiye'de. Geçen sene final oynayarak önemli bir başarı elde ettik. Bu sene altında kalmak istemiyoruz. Tabii ki çok zor olacak. Çok iyi takımlar var. Sıkı bir lig. Küçümsenecek rakip yok." dedi.

Takım olarak transfer çalışmalarını tamamladıklarını anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Haziran ayının ortasına doğru tüm oyuncularımızın sözleşmesi hazırdı. Avrupa şampiyonası yeni bitti. Şimdi oyuncularımızın tamamlanmasını bekliyoruz. Genç takım ağırlıklı bir kadroyla çalışıyoruz. Oyuncularımızın 4'ü Avrupa şampiyonasındaydı. Trinidad Tobagolu (Sinead Jack) oyuncumuz ise ligin ilk maç günü burada olacak ve direkt müsabakaya çıkacak. Bir aydır çalışıyoruz ve iyi gidiyor. Hem genç takımımızı görme fırsatı buluyoruz hem de onlar kendilerini gösterme şansı yakalıyor." diye konuştu.

Bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini hatırlatan Güneyligil, "Türkiye ligi, Şampiyonlar Ligi gibi. Türkiye'den 3 takım her sene Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor ve siz onlarla yerel ligde oynuyorsunuz. O kalitede maç yapmaya alışıksınız aslında. Son 7 sezonun 5'inde Türk takımları Avrupa şampiyonu oldu. Bu da ligimizin kalitesini ortaya koyuyor. Bizim geçen sene de 4 yabancımız vardı, bu sene de 4 yabancımız var. Şampiyonlar Ligi için ekstra oyuncu düşünmedik. Kadromuzun yeterli olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Dünya şampiyonluğu büyük gurur"

Güneyligil, başında bulunduğu 23 Yaş Altı Kadın Milli Takımı ile dünya şampiyonluğuna ulaşmış olmanın büyük gurur olduğunu belirtti.

Dünya şampiyonu olan kadronun A Milli Takımı önemli noktalara taşıyacağına olan inancını da vurgulayan başarılı çalıştırıcı, "Ben başarılı bir jenerasyonun geldiğini düşünüyorum. Altyapıdan gelen oyuncularla pasör çaprazı ve smaçör eksikliğini dolduracağız. Bizim 23 Yaş Altı Milli Takımımızda o ışık var. Orta oyuncularımız da çok kaliteli. Önemli bir jenerasyon geliyor ve sert bir geçiş yapılabilir gibi gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın