Spor, Futbol, Dünyadan Spor, EURO 2016, EURO 2016 özel

Le Figaro: Hayallerimiz yıkıldı

Fransız basını manşetlerini, EURO 2016 finalinde Portekiz'in Fransa'yı 1-0 mağlup etmesine ayırdı. Le Figaro, "Hayallerimiz yıkıldı." başlığını kullanırken, Liberation, "Nakavt olduk." yorumunu yaptı.

11.07.2016 - Güncelleme : 11.07.2016
Le Figaro: Hayallerimiz yıkıldı Fotoğraf: AA/ Metin Pala

PARİS

Fransız basını, bugünkü manşetlerini, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) final maçında Portekiz'in Fransa'yı 1-0 mağlup etmesine ayırdı. 

Manşetlerde, büyük hayal kırıklığı ve üzüntü ifadelerine yer verilirken, haber ve yorumlarda Fransa Milli Takımı’nın, turnuva genelinde başarılı olduğu görüşünde birleşildi.

Gazetelerin tamamı, ev sahibi Fransa’nın kupayı müzesine götürmesi için bütün koşulların elverişli olduğu ve uzatma dakikalarında kaçan fırsatların ardından gelen gol için ‘’talihsizlik’ yorumunu yaptı.

Liberation: Nakavt olduk

Le Figaro gazetesi, "Hayallerimiz yıkıldı" başlığıyla çıkarken, Liberation, "Nakavt olduk" başlığıyla okuyucularıyla buluştu.

L’Equipe: Ezildik

Le Parisen, "Günümüzde değildik", spor gazetesi L’Equipe ise "Ezildik" manşetiyle duyulan hayal kırıklığını ifade etti.

Ekonomi gazetesi L’Echo ise kaçan şampiyonluğa rağmen "Yine de bravo" başlığını attı.

Muhabir: Rahmi Gündüz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.