Spor, Basketbol, Dünyadan Spor

Marc Gasol ve Jimmy Butler'ın sakatlıkları ciddi

Amerikan Basketbol Ligi'nde Memphis Grizzlies forması giyen Marc Gasol, ayağındaki kırık sebebiyle bir süre, Chicago Bullslu Jimmy Butler ise dizindeki sakatlık nedeniyle 3 ila 4 hafta oynayamayacak.

Hüseyin Burak Demirer  | 10.02.2016 - Güncelleme : 10.02.2016
Marc Gasol ve Jimmy Butler'ın sakatlıkları ciddi

Ankara

ANKARA

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Memphis Grizzlies forması giyen Marc Gasol, ayağındaki kırık sebebiyle bir süre, Chicago Bullslu Jimmy Butler ise dizindeki sakatlık nedeniyle 3 ila 4 hafta oynayamayacak.

Batı Konferansı takımı Grizzlies'tan yapılan açıklamaya göre, Portland Trail Blazers'a 112-106 kaybettikleri maçta sakatlanan İspanyol pivot Marc Gasol'ün sağ ayağında kırık tespit edildi. Memphis Grizzlies Genel Menajeri Chris Wallace, 31 yaşındaki all-star pivotun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Marc'ın sağlığına kavuşmasına odaklandık. Bir süreliğine sahalardan uzak kalacak. All-Star hafta sonu arasından sonra durumuna ilişkin bilgi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Sakatlanan Butler'ın yerini Pau Gasol alacak

Doğu Konferansı ekiplerinden Chicago Bulls, 5 Şubat'ta 115-110 yenildikleri Denver Nuggets karşılaşmasını 2 çeyrekte terk etmek zorunda kalan Jimmy Butler'ın, sol dizinde zorlama saptandığını ve 26 yaşındaki oyun kurucunun 3 ila 4 hafta sahalardan uzak kalacağını açıkladı.

NBA yönetimi bunun üzerine, 15 Şubat'ta oynanacak 65. All-Star maçında Doğu Karması'nın yedekleri arasında bulunan Butler'ın yerine takım arkadaşı Pau Gasol'ün kadroya dahil edildiğini duyurdu. Bu sezon maç başına 17 sayı, 10,9 ribaunt ve 2 blok üreten 35 yaşındaki İspanyol pivot böylece 6. kez all-star seçildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.