Spor

Medipol Başakşehir Devler Ligi'nde avantaj peşinde

Turuncu-lacivertliler, tarihinde ilk kez mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Club Brugge'u iki maç sonunda geçerek play-off turuna kalmak ve grup aşamasına bir adım daha yaklaşmak istiyor.

25.07.2017 - Güncelleme : 25.07.2017
Medipol Başakşehir Devler Ligi'nde avantaj peşinde Grafik: AA/Kemal Delikmen

Belgium

BRUGES - Hilmi Sever

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında yarın Belçika ekibi Club Brugge ile deplasmanda karşı karşıya gelecek Medipol Başakşehir, Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda ilk kez sahaya çıkacak. 

Bu sezon kadrosunu önemli isimlerle güçlendiren turuncu-lacivertliler, rakibini iki maç sonunda geçerek play-off'a kalıp Şampiyonlar Ligi grup aşamasına bir adım daha yaklaşmak istiyor. 

Hedef 7. maçta ilk galibiyet

Avrupa arenasında bugüne kadar 6 maç oynayan turuncu-lacivertlilerin galibiyeti bulunmuyor. Medipol Başakşehir, Club Brugge karşısında kazanarak, Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini de almaya çalışacak.

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında oynadığı 6 maçta 4 kez mağlup olurken, 2 kez de berabere kaldı.

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde oynadığı ilk maçı 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmişti.

İki sezon önce ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde ise Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti.

Medipol Başakşehir'in Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü Brezilyalı oyuncusu Doka atmıştı.

Club Brugge, Türk takımlarına yenilmedi

Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Club Brugge, son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden siyah-beyazlı takım, son 16 turunda Club Brugge ile eşleşti. Deplasmandaki karşılaşmada rakibine 2-1 mağlup olan Beşiktaş, İstanbul'daki mücadelede ise 3-1 yenildi ve elendi.

Club Brugge, 2002-2003 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Galatasaray'ın rakibi oldu. Belçika ekibi, grupta sarı-kırmızılı takımla yaptığı iki karşılaşmada mağlubiyet almadı. İstanbul'da Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Club Brugge, sahasındaki mücadeleyi de 3-1 kazandı. 

Belçika Ligi 5 gün sonra başlıyor

Club Brugge, Belçika Ligi'nde 2017-2018 sezonundaki ilk maçını 29 Temmuz Cumartesi günü deplasmanda oynayacak.

Deplasmanda Lokeren karşısına çıkacak mavi-siyahlı ekip, bu maçtan sonra ise İstanbul'a gelerek Medipol Başakşehir ile rövanş mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Yeni sezon öncesi şu ana dek 7 hazırlık maçı oynayan Belçika temsilcisi, 3 karşılaşmayı kazanırken, 3'ünden mağlup ayrıldı ve 1'inde berabere kaldı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.