Spor

Milli cimnastikçinin hedefi final

Kanada'da yapılacak olan Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'na günde çift idmanla hazırlanan tecrübeli milli sporcu Ümit Şamiloğlu, finallere kalmak istiyor.

19.09.2017 - Güncelleme : 19.09.2017
Milli cimnastikçinin hedefi final

BOLU - MEHMET EMİN GÜRBÜZ

Kanada'da yapılacak olan Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'na Bolu'da hazırlanan milli sporcu Ümit Şamiloğlu, adını cimnastik tarihine yazdırmayı hedefliyor.

Bolu'daki Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda Kanada'da 2-8 Ekim'de düzenlenecek şampiyonaya hazırlanan Ümit Şamiloğlu, günde çift antrenman yapıyor.

Dünya Şampiyonası öncesinde iki yarışma ve güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini aktaran Ümit, yaklaşık 10 gün sonra Kanada'ya gideceklerini söyledi.

Ümit Şamiloğlu, Dünya Şampiyonası'nda güzel bir sunum yapmayı hedeflediğini ifade ederek, "Kanada'da yapılacak olan Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda hedefim final. Gelecek sene içinde eski performansımı tekrar kazanarak, dünyanın en güçlü serilerinden birini yapmak istiyorum. Takımın da hedefleri var ve güzel sonuçlar bekliyoruz." diye konuştu.

Finallerde yarışarak 'biz buradayız, dünya arenasının üzerindeyiz' izlenimi oluşturmak istediklerini vurgulayan Ümit, "Herkes hazır. Bizim için son rötuş ve teferruatlar. On gün sonra Kanada'da güzel haberleri görmeyi umuyoruz." dedi.

"Tarih şampiyonları hatırlar"

Ümit Şamiloğlu, dünya şampiyonasında hedefinin final olduğunu hatırlatarak, "Kanada'da sonuç final olursa 'iyi bir performans yaparak kendimi toparladım' diyebileceğim. Kanada'nın sonucuna göre dünyanın en iyi 8 sporcusu arasına giriyorsunuz. Gelecek sene de dünyanın en iyi 8'inden dünyanın en iyi 3 sporcusu arasına hatta dünya birinciliğine yükseliyorsunuz. Tarih şampiyonları hatırlar. Benim hayalimde ikincilik de olmadı. Hedefim, niyetim o. Bu sene Dünya Şampiyonası'nda final yapmak ve dünyanın en iyi 8'i arasına girmek." şeklinde konuştu.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.