Spor

Milli sporcu Aydın su altındaki rekorunu geliştirdi

Çanakkaleli milli sporcu Sertan Aydın, 79,93 metre ile kendisine ait olan su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme dünya rekorunu 82,57 metreye taşıdı.

Burak Akay  | 04.12.2016 - Güncelleme : 04.12.2016
Milli sporcu Aydın su altındaki rekorunu geliştirdi Fotoğraf: AA/Burak Akay

Canakkale

ÇANAKKALE

Çanakkaleli milli sporcu Sertan Aydın, 79,93 metre ile kendisine ait olan su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme dünya rekorunu 82,57 metreye taşıdı.

Su altı ve üstünden çok sayıda kamerayla görüntülenen denemede milli sporcu Aydın, geçen yıl kırdığı rekoru, 2 dakika 15 saniyede 82,57 metre yürüyerek geliştirdi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir başarıya tekrar imza attığı için mutlu olduğunu söyledi.

Rekoru, 15 Temmuz şehitleri ile vatan savunmasında şehit olanlara armağan ettiğini belirten Aydın, "Bugün, geçen yıl 79,93 metre ile kırdığım rekorumu bir üst seviyeye çıkarıp 82,57 metreyle yeniden kırdım. Ülkemizin gerçekten zorlu bir süreçten geçtiği dönemde moral kaynağı olmak istedik bu vesileyle. Bana destek olan tüm ekibime ve beni burada yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Milli sporcuyu, Guinness Gözlemcisi Mahmut Sayın ile Guinness Teknik Şahidi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Su altı Sporları Akademik Danışmanı Levent Ucuzal'ın da katıldığı denemenin ardından, ailesi ve antrenörü Müjdat Turan kutladı.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.