Dolar
32.34
Euro
35.14
Altın
2,157.12
ETH/USDT
3,371.70
BTC/USDT
64,947.00
BIST 100
8,718.11
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Monaco-Beşiktaş maçı Fransız basınında

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. haftasında Beşiktaş'ın konuk olduğu Monaco'yu 2-1 mağlup etmesi, Fransa basınında geniş yankı uyandırdı.

Murat Ünlü  | 18.10.2017 - Güncelleme : 18.10.2017
Monaco-Beşiktaş maçı Fransız basınında

Paris

PARİS 

Ülke basınında yer alan haberlerde, Monaco'nun yeterli performans gösteremeyerek Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma şansını azalttığı konusunda birleşilirken, Beşiktaşlı Cenk Tosun'dan ise övgüyle bahsedildi.

Le Monde gazetesi, Fransa temsilcisinin sezon başında kadrosundan yolladığı oyuncuların eksikliğini yaşadığını ve grupta 3 maçın ardından 1 puanla son sırada yer aldığını hatırlatarak, "Monaco, geçen yıl parladığı Şampiyonlar Ligi'ne Beşiktaş yenilgisiyle veda edebilir." ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı taraftarların maçtan sonraki sevinç gösterilerine de değinilen haberde, 1 Kasım'da bu kez siyah-beyazlılara konuk olacak Monaco'yu Vodafone Park'ta "ateşli" bir atmosferin beklediği vurgulandı.

L'Equippe gazetesinin haberinde ise Monaco'nun Beşiktaş karşısında çok kötü bir oyun sergilediği ve bugüne kadar hiçbir Fransız takımının, Şampiyonlar Ligi düzeyinde bu denli yetersiz performans göstermediği değerlendirmesinde bulunuldu.

"Cenk Tosun öldürücü silah"

Le Figaro gazetesi "Monaco Şampiyonlar Ligi'nden elenmeye yaklaşıyor" başlıklı haberinde, Beşiktaş'ın gollerini atan milli futbolcuyu överek, "Cenk Tosun öldürücü silah ve Monaco'yu golleriyle cezalandırdı." değerlendirmesini yaptı.

Haberde, Monaco'nun forveti Radamel Falcao'nun da başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen bunun galibiyet için yeterli olmadığı kaydedildi.

RTL radyo kanalı da "Monacoluların macerası sirke tadı veriyor" manşetli haberinde, "Monaco'yu Cenk Tosun yendi" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Murat Ünlü

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.