Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Mourinho'nun kafasındaki '10 numara' Sneijder

Chelsea Menajeri Mourinho, "Çalıştığım futbolcular arasında Sneijder ve Deco en iyisiydi. Mesut Özil de çok iyiydi" dedi.

Yunus Kaymaz  | 29.11.2015 - Güncelleme : 29.11.2015
Mourinho'nun kafasındaki '10 numara' Sneijder

London, City of

LONDRA

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin menajeri Jose Mourinho, Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder'in en iyi "10 numara"lardan biri olduğunu söyledi.

Portekizli teknik adam, geçen yıl ortaya koyduğu performansla takımının rahat bir şampiyonluk kazanmasında büyük rol oynayan ve mayıs ayında "en iyi futbolcu" ödüllerini toplayan ancak bu sezon sık sık eleştirilerin odağında yer alan Belçikalı Eden Hazard ile  "10 numara" konusunda aynı fikirde olmadıklarını ifade etti.

Kendisine göre "10 numara"nın topla ve topsuz alanda birçok şey yaptığını ve takım için özel bir futbolcu olduğunu belirten Mourinho, "İki orta saha oyuncusu ve bir 10 numaranın bulunduğu sistemde, ben 10 numaradan daha fazla şey beklerim. 10 numaranın goller atmasını, ceza alanına girmesini severim, Oscar'ın Maccabi Tel Aviv maçında attığı gol gibi. Çalıştığım futbolcular arasında Wesley Sneijder ve Deco en iyisiydi. Mesut Özil de çok iyiydi. Çünkü onlar savunma yapabiliyor, ceza alanına giriyor ve gol atabiliyorlar" diye konuştu.

Muhabir: Yunus Kaymaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.