Spor, Futbol, Dünyadan Spor, EURO 2016, EURO 2016 özel, Kategori Sayfası Yan Manşet

Nice Valiliğinden Fransız holiganlara yasak

Nice Valiliği, Fransız holiganların, EURO 216 son 16 turunda İngiltere-İzlanda karşılaşmasının oynanacağı Nice Stadı çevresi ve şehirdeki taraftar alanlarına girişini yasakladı.

27.06.2016 - Güncelleme : 27.06.2016
Nice Valiliğinden Fransız holiganlara yasak

NICE

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turunda bu akşam oynanacak İngiltere-İzlanda maçı için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Nice Valiliği, Fransız holiganların karşılaşmanın oynanacağı Nice Stadı çevresi ve şehirdeki taraftar alanlarına girişini yasakladı.

Alınan bilgiye göre, Brigade Sud Nice ve Populaire Sud isimli holigan gruplara üye birçok taraftarın stadyum ve çevresi, şehir merkezindeki taraftar alanlarına girişleri yasaklandı. Bazı holiganların ise, daha önce şiddet olaylarına karıştığı için Nice kentine girişinin engellendiği bildiriliyor. Holiganların özellikle İngiliz taraftarlara karşı saldırı ve şiddet hazırlığında oldukları ve bu nedenle valilik ve emniyet müdürlüğünün uzaklaştırma kararı aldığı belirtildi.

Maça saatler kala güvenlik önlemleri de artırılıyor. 14 Haziran'da alınan karar gereği, şehirde cuma gününden itibaren alkol satışı yasaklandı. Kafe ve restoranların teraslarında ise sadece hafif alkollü içkilere izin veriliyor.

Muhabir: Ömer Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.