Spor, Futbol

Osmanlıspor'un gözü Avrupa kupalarında

2014-2015 sezonunda Ankaraspor Kulübü Yönetim Kurulu'nun kararıyla Osmanlıspor adını alan kulüp, 3 yıl içinde Avrupa kupalarına katılma pozisyonuna geldi.

03.05.2016 - Güncelleme : 03.05.2016
Osmanlıspor'un gözü Avrupa kupalarında

ANKARA - ÖMER HAKAN KİBAR

Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftaya 48 puanla 5. sırada giren Osmanlıspor, sezon sonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı hedefliyor. 

Yaklaşık 3 sene profesyonel liglerde mücadele edemeyen kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu ile olan davalarını kazanarak, 2013-2014 sezonunda PTT 1. Lig'e kabul edildi. İlk senesinde play-off'ta elenen ve Spor Toto Süper Lig'e çıkamayan Ankaraspor, bir sonraki sezon mevcut yönetim kurulunun aldığı kararla adını Osmanlıspor olarak değiştirdi. Osmanlıspor, PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunda ilk 2 içinde yer alarak Süper Lig'e yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısında başarılı bir performans ortaya koyamayan mor-sarılılar, ikinci yarıda ise büyük bir çıkışa geçti. İkinci yarıda sadece ilk haftada Kayserispor'a mağlup olan başkent ekibi, sonrasında yaptığı 13 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Gösterdiği başarılı performansla puan cetvelinin üst sıralarına tırmanan Osmanlıspor, Süper Lig'deki ilk senesinde Avrupa kupaları için iddialı konuma geldi.

Başkan Dik: Hedef varsa başarı geliyor

Osmanlıspor Kulübü Başkanı Sadık Dik, 3 yıl içinde başarıyı yakaladıklarını anlattı.

İki yıl PTT 1. Lig'de oynadıklarını anımsatan Dik, "PTT 1. Lig'de müsabakalara başladık. Hedef 'şampiyonluk' dedik ama o sene olmadı. İkinci yıl da aynı hedefi koyduk ve şampiyon olduk." dedi.

Başarıyı yakaladıklarını, hedeflerinin Avrupa kupaları olduğuna dikkati çeken Dik, şöyle devam etti:

"Osmanlıspor adını aldıktan sonra üzerimizdeki yük daha fazla arttı. Başarılı olmamız gerektiğini anladık. Avrupa, Osmanlı ismini iyi biliyor. Hem adı yaşatmak, hem de dünya kulübü olma yoluna gittik. Az bütçeyle çok büyük başarılar elde ettik."

Osmanlıspor adını alarak Avrupa'da isim yapmak istediklerini belirten Dik, "Osmanlı'yı dünya duysun. Bu ismin gelecekte daha fazla tutacağını ümit ediyorum. Araştırma yapın, nasıl tuttuğunu göreceksiniz. Herkesten müthiş bir geri dönüş alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yurtgüven: İlk sezonda hedefimiz ligde kalmaktı

Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, bu sene ligde kalmayı amaçladıklarını ancak gelinen noktada ekstra hedeflerin ortaya çıktığını belirtti.

Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven

"Takımda hedef, hedefi doğurdu." diyen Yurtgüven, "Avrupa kupaları sezon içinde önümüze çıkan ekstra bir hedef oldu. İlk sezonki hedefimiz ligde tutunmaktı. Bu kritik bir süreçti. Biz bir sene sonra Avrupa kupalarını hedefliyorduk. Takımın gösterdiği performanstan son derece memnunuz. Bu inanç bizi Avrupa kupalarına taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Osmanlıspor'un isim babası Gökçek ailesi

Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, Ankaraspor isminin Osmanlıspor'a dönüşmesindeki en büyük etkenin Gökçek Ailesi olduğunu ifade etti.

Takımın yapısı

Ender Yurtgüven, çok düşük bir bütçeyle mevcut takımı oluşturduklarını, yaptıkları transferlerdeki maliyetin ligde 13 ile 18. sıradaki takımların bütçeleriyle aynı olduğunu belirtti.

Takım ortalamasının 300-400 bin avro arasında değiştiğini kaydeden Yurtgüven, şunları söyledi:

"25 futbolcumuz var. Esas olan takım mühendisliği yapabilmektir. Bu hocamızın bir lafıdır. Takım ruhunu oluşturduk. Önemli olan pahalı bir futbolcu almak değil, uçurumun olmadığı bir futbolcu grubu oluşturabilmek. Kulüp olarak bunu başardık diye düşünüyorum. Borçsuz 4-5 kulüpten biriyiz."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.