Spor, Basketbol

Pınar Karşıyaka avantaj peşinde

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında iki Türk temsilcisi Pınar Karşıyaka ile Beşiktaş Sompo Japan yarın İzmir'de karşılaşacak.

Ali Korkmaz  | 28.02.2017 - Güncelleme : 28.02.2017
Pınar Karşıyaka avantaj peşinde

Izmir

İZMİR

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında iki Türk temsilcisi Pınar Karşıyaka ile Beşiktaş Sompo Japan yarın İzmir'de karşılaşacak.

Bu sezon ilk kez düzenlenen organizasyonun play-off turunda Alman ekibi Fraport Skyliners'ı eleyen Pınar Karşıyaka, son 16 turuna doğrudan katılan eski başantrenörü Ufuk Sarıca'nın çalıştırdığı Beşiktaş Sompo Japan ile yarın karşı karşıya gelecek.

Pınar Karşıyaka ile Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanacak son 16 turunun ilk maçı yarın Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak. İki takım arasındaki rövanş maçı 8 Mart Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak.

İki ekip bu müsabakadan önce Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 4 Mart Cumartesi günü İstanbul'da birbirlerine rakip olacak.

Türk takımlarıyla 13. randevu

Avrupa kupalarında Türk ekipleriyle şimdiye kadar 12 maça çıkan Pınar Karşıyaka, bu maçlarda 9 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. Daha önce Türk Telekom, TOFAŞ, Beşiktaş, Trabzonspor Medical Park ve Galatasaray'la karşılaşan yeşil-kırmızılı ekip, Türk Telekom (2) ve Galatasaray'a kaybetti.

Elemeli turlarda 1999-2000 sezonunda Koraç Kupası son 16 turunda Türk Telekom'a elenen Pınar Karşıyaka, geçen yıl ise ULEB Avrupa Kupası son 8 turunda Galatasaray'ı geçememişti.

Daha önce Ufuk Sarıca'nın başantrenör olduğu dönemde Beşiktaş'la 2014-2015 sezonunda ULEB Avrupa Kupası son 32 turu M Grubu'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, iki müsabakayı da kazanmıştı.

Avrupa kupalarında 168. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, daha önceki müsabakalarda 82 galibiyet, 84 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

Muhabir: Ali Korkmaz


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.