Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.40
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,093.83
Spor, Dünyadan Spor

Radwanska Wimbledon'a galibiyetle başladı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Radwanska, ilk tur maçında Ukraynalı Kozlova'yı 2-0 yenerek tur atladı.

29.06.2016 - Güncelleme : 29.06.2016
Radwanska Wimbledon'a galibiyetle başladı

WIMBLEDON

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ilk tur maçına çıkan Polonyalı Agnieszka Radwanska, Ukraynalı Kateryna Kozlova'yı 2-0 yenerek tur atladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da korta çıkan tek kadınlarda üç numaralı seribaşı Radwanska, dünya klasmanında 97. sırada yer alan Ukraynalı rakibi Kozlova'yı 6-2 ve 6-1 setlerle geçerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

Kariyerinde ilk kez Wimbledon'da mücadele eden 22 yaşındaki Kozlova'nın iki kez çift hata yaptığı ikinci oyunda servisini kıran Radwanska, bir sonraki servis oyununu da alarak 3-0 öne geçti.

Rakibinin basit hatalardan kaybettiği puanlarla dördüncü oyunda bir kez daha servis kırarak 4-0'lık avantaj sağlayan Radwanska, bir sonraki oyunda rakibinin üç "winner" vuruşuna karşılık veremeyince bu kez kendi servisini kırdırdı. File önüne kestiği toplarla rakibini zorlayan Kozlova, altıncı oyunu da alarak durumu 4-2'ye getirdi.

Sekizinci oyunda üçü "forehand" vuruşlarında olmak üzere dört basit hata yaparak servisini kırdıran Kozlova, 32 dakika süren ilk seti 6-2 kaybetti.

İlk üç oyunda sporcuların servislerinde tutunduğu ikinci sette Radwanska, "forehand" vuruşlarındaki hataları yineleyen Ukraynalı tenisçinin dördüncü oyunda servisini kırarak avantaj sağladı. Oyundan düşen Kozlova'ya puan vermeden altıncı oyunda bir kez daha servis kıran Polonyalı tenisçi, seti 6-1, maçı da 2-0 kazanarak adını ikinci tura yazdırdı.

Radwanska, ikinci turda İtalyan Karin Knapp ile Hırvat Ana Konjuh maçının galibiyle karşılaşacak.

Muhabir: Yunus Kaymaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.