Spor, Dünyadan Spor

Rıza Kayaalp Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi 2-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Halil Ibrahim Avsar  | 22.08.2017 - Güncelleme : 23.08.2017
Rıza Kayaalp Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

Ankara

ANKARA

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen şampiyonanın 2. gününde milli güreşçi, grekoromen stil 130 kilo finalinde Estonyalı Heiki Nabi ile karşılaştı. Son dünya şampiyonu Rıza, Paris'te de zirveyi yine kimseye bırakmadı. 

Milli güreşçi, günün ve grekoromen stilin son müsabakasında Nabi'yi 2-1 yenerek, üst üste 2'nci, toplamda ise 3. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Gözünü Tokyo'ya çevirdi

Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

Olimpiyat ikincisi Rıza, "Bu madalyayı başta milletime, devletime ve en önemlisi bu vatan için canını feda eden gerçek kahramanlara armağan ediyorum. İnşallah, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalyanın sahibi olurum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik telefonu

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli güreşçi Kayaalp ile final müsabakasının hemen ardından telefonla görüştü. Rıza'yı kutlayan Erdoğan, başarılarının devamını diledi.

Dünya şampiyonu Rıza Kayaalp, telefon görüşmesinde, "Gelmeden önce de aramıştınız. Söz verdik, sözümüzde durduk." dedi. 

Görüşmede, "Sözünüzü tuttuğunuz için ayrıca tebrik ediyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, grekoromen stil 66 kiloda üçüncü olan Atakan Yüksel'i de kutladı. Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da selamlarını iletti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Kayaalp'i, final müsabakasının hemen ardından telefonla aradı.

Telefon görüşmesinde Rıza Kayaalp'i kazandığı altın madalya ve ülkeye yaşattığı büyük sevinçten dolayı kutlayan Bakan Bak, milli güreşçiye başarılarının devamını diledi.

Muhabir: Halil ibrahim Avşar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.