Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.20
BTC/USDT
70,419.00
BIST 100
9,079.97
Spor

'Savaşın çocukları'Türkiye'yi temsil etmek istiyor

İç savaşın ardından aileleriyle Türkiye'ye sığınan ve kendileri için oluşturulan kurslara katılan Suriyeli tekvandocular, uluslararası turnuvalara katılmayı hedefliyor.

31.10.2017 - Güncelleme : 31.10.2017
'Savaşın çocukları'Türkiye'yi temsil etmek istiyor Fotoğraf: AA/İzzet Mazi

KİLİS - İzzet Mazi

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) ve Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğinde Kilis'teki Öncüpınar Konaklama Merkezi'nde açılan kurslara katılan Suriye uyruklu iki sporcu, uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

Çalışmalarını kendileri için kamp alanında oluşturulan spor tesisinde antrenör Mustafa Tohumcu yönetiminde sürdüren Bilal Neccar ve Hasan Abbas'ın en büyük hayali kendilerine kardeşlik elini uzatan Türkiye adına müsabakalara katılarak dereceler elde etmek.

Sporculardan 20 yaşındaki Bilal Neccar, tekvando sporuyla yaklaşık 5 yıl önce geldiği Türkiye'de tanıştığını söyledi.

Bu süreçte antrenörlerin kendilerine her anlamda ciddi destek olduğunu anlatan Bilal, "Tekvando sayesinde yaşadığım acıları unuttum. İnşallah 2018'de Antalya'da yapılacak Türkiye Açık Uluslararası Tekvando Turnuvası'na Türkiye adına katılır, Türk bayrağını göndere çektirip vefa borcumu ödeyebilirim." diye konuştu.

Hasan Abbas da kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Türk vatandaşı olup milli takıma girmeyi ve müsabakalara katılmayı çok istediğini dile getirdi.

Spor sayesinde savaşı ve acılarını unuttuğunu vurgulayan Hasan, "En büyük arzum Türkiye adına müsabakalara katılarak ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak." ifadesini kullandı.

Suriyeli sporcu sayısı 3 bini aştı

Türk sporculardan Berke Dalkıran da dillerini hiç bilmediği halde spor sayesinde tanıştığı Neccar ve Hasan ile çok iyi anlaştığına işaret ederek, "Bizim ortak dilimiz spor. Sonuçta onlarla kardeşiz aynı vatanda yaşıyor aynı sporu yapıyoruz hiçbir farkımız yok çok iyi anlaşıyoruz." dedi.

Bir diğer Türk sporcu Tahir Akgün de Suriyeli sporcular ile çoğu zaman birlikte antrenman yaptıklarını ve güzel sonuçlar elde ettiklerini aktardı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise Suriyeli gençlerin spora kazandırılması adına federasyon olarak birçok proje hazırladıklarını anlattı.

Suriyeli sporcuların uluslararası müsabakalarda mülteci olarak yarışabilmesi için WTF'den özel izin alındığını anımsatan Şahin, federasyon olarak tekvando sporuna gönül veren çocuklara maddi manevi her türlü desteğin verildiğini bildirdi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Kilis İl Temsilcisi ve milli takım antrenörü Mustafa Tohumcu ise kurslara katılan Suriyeli sporcu sayısının 3 bini aştığına değindi.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.