Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.69
ETH/USDT
3,586.50
BTC/USDT
70,788.00
BIST 100
8,989.23
Spor

Super Bowl'da mutlu son Philadelphia Eagles'ın

ABD'nin en büyük spor organizasyonu ve en çok izlenen televizyon etkinliği olarak gösterilen Amerikan futbolunun şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da Philadelphia Eagles mutlu sona ulaştı.

05.02.2018 - Güncelleme : 06.02.2018
Super Bowl'da mutlu son Philadelphia Eagles'ın

NEW YORK

ABD'nin en büyük spor organizasyonu ve en çok izlenen televizyon etkinliği olarak gösterilen Amerikan futbolunun şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da Philadelphia Eagles mutlu sona ulaştı. 

Bu yıl 52'ncisi düzenlenen mücadelede, ABD Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) normal sezonu 13 galibiyet, 3 yenilgiyle kendi konferanslarında zirvede tamamlayan Philadelphia Eagles ve New England Patriots karşı karşıya geldi.

Şubat 2005'te oynanan ve Patriots'ın Eagles'ı 24-21 mağlup ettiği 39. Super Bowl maçının rövanşı olarak görülen müsabaka, büyük mücadeleye ve bazı rekorlara sahne oldu.

Tarihindeki ilk Super Bowl zaferini elde eden Eagles, Aralık 1960'tan bu yana ilk defa NFL şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Rekorlar kırıldı

Müsabakada iki takımın hücumda elde ettiği yard miktarı bin 152 olurken, bu NFL play-off ve Super Bowl maçlarında en çok kaydedilen yard olarak tarihe geçti.

Maçtan bir gün önce bu sezonun "En Değerli Oyuncusu" (MVP) ödülüne layık görülen Brady karşılaşmada kendi adına 505 yard pas elde ederken, NFL play-off ve Super Bowl tarihinde bir maçta tek bir oyuncu tarafından elde edilen yard miktarı rekorunu da kırmış oldu.

Ayrıca Patriots'ın elde ettiği 33 sayı, Super Bowl tarihinde kaybeden takım tarafından ulaşılan en yüksek sayı oldu. 

THY sponsorluğu 

ABD televizyon kanalı NBC'nin maç öncesi yorum programı, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda sunuldu.  

Maçın ilk çeyreğinde yayınlanan THY reklamında, ABD'de yaşayan ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz rol aldı.

THY'nin reklamı, McDonald's, Pepsi ve Toyota gibi dünyaca ünlü markaların reklamlarıyla 52. Super Bowl'da boy gösterdi.

Devre arası şovunda ABD'li ünlü şarkıcı Justin Timberlake sahne alırken, konser sırasında Nisan 2016'da hayatını kaybeden ABD'li pop yıldızı Prince'in sahneye yansıtılan fotoğrafı ve silüeti Prince ile özdeşleşen mor ışıklarla aydınlatıldı.  

Muhabir: Övünç Kutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.