Dolar
32.33
Euro
35.13
Altın
2,156.68
ETH/USDT
3,368.90
BTC/USDT
64,956.00
BIST 100
8,718.11
Spor, Basketbol

TBF Başkanı Türkoğlu: Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanacağımıza inanıyoruz

TBF Başkanı Türkoğlu, "Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanacağımıza inanıyoruz." dedi.

19.02.2018 - Güncelleme : 19.02.2018
TBF Başkanı Türkoğlu: Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanacağımıza inanıyoruz

İSTANBUL

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı'na güvendiklerini söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "medya günü" etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkoğlu, ay-yıldızlı ekibin B Grubu'nda Letonya ve Ukrayna'yı yenerek 2'de 2 yaptığını belirterek, "Bu sene ilk kez düzenlenen elemelere iki maçı da kazanarak başladık. Şimdi önümüzde deplasmanda İsveç ve Letonya maçlarımız var. Federasyon olarak, milli takımlar direktörümüz Haluk Yıldırım, başantrenörümüz Ufuk Sarıca ve oyuncu arkadaşlarımıza güvenimiz tamdır. Bu kısa sürede en iyi şekilde hazırlanacağız." diye konuştu.

Kalan maçları kazanarak bir sonraki tur öncesi avantaj sağlamayı hedeflediklerini anlatan Türkoğlu, "Bunu yapabilecek kapasitedeyiz. Hazırlık sürecinde bir terslikle karşılaşmazsak iki maça da hazır bir şekilde gideceğiz. İki maçı da kazandığımız zaman, eylülde başlayacak diğer gruba avantajlı gideceğiz. Eylüldeki grup maçlarının sonunda da Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Herkesin duyarlılığını takdir etmek gerekiyor"

TBF Başkanı Türkoğlu, yoğun fikstüre rağmen kulüplerin, başantrenörlerin ve basketbolcuların kendilerini yalnız bırakmadığını aktardı.

Milli formayı giymenin önemine değinen Türkoğlu, "Herkesin duyarlılığını takdir etmek gerekiyor. THY Avrupa Ligi'nde olan kulüplerimiz ve diğer organizasyonlarda mücadele eden kulüplerimiz bu işe sıcak baktı. Çok duyarlı davrandılar ve bu süreçte bizim yanımızda oldular. Kulüp başkanları, yöneticiler, antrenörler ve bizi yalnız bırakmayan oyunculara ne kadar teşekkür etsek azdır. Burada önemli olan milli formadır. Kendileri bizi yalnız bırakmadılar. Bir başarı kazanılacaksa hep beraber kazanılacak." şeklinde görüş belirtti.

Dünya Kupası'nda elde edilecek başarılı sonuçlarla 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da katılmayı hedeflediklerini anlatan Hidayet Türkoğlu, "Dünya Kupası'ndan sonra olimpiyatlar var. Genç bir ekibiz. Ufuk hocanın oynattığı basketbolla her geçen gün insanları, hayran bıraktığını düşünüyorum. İlk hedefimiz 2019'daki Dünya Kupası. Orada gösterecekleri performansla ilk defa erkek takımı olarak olimpiyatlara gitme hakkı kazanırız." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Emrah Oktay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın