Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,555.90
BTC/USDT
70,676.00
BIST 100
9,079.97
Spor

'Tek hedefim olimpiyat şampiyonluğu'

Dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk kadın Türk güreşçi Yasemin Adar, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarındaki başarılarını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda taçlandırmak istiyor.

08.02.2018 - Güncelleme : 09.02.2018
'Tek hedefim olimpiyat şampiyonluğu'

YALOVA - Yavuz Emrah Sever

Dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk kadın Türk güreşçi olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Yasemin Adar, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarındaki başarılarını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda taçlandırmayı hedefliyor.

Letonya'nın başkenti Riga ve Sırbistan'ın Novi Sad kentinde iki kez üst üste Avrupa şampiyonu olan, Fransa'nın başkenti Paris'te de geçen yıl dünya şampiyonluğunu elde eden Yasemin, Yalova'daki 90. Yıl Spor Salonu'nda toplam 22 sporcunun katıldığı Büyük Kadınlar A Milli Güreş Takımı Uluslararası Turnuva Hazırlık Kampı'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman yönetiminde çalışan 27 yaşındaki Yasemin, elde ettiği başarılarla Türk halkına ilkleri yaşattığı için gurur duyduğunu söyledi.

Yasemin Adar, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için kampta olduklarını belirterek, şöyle devam etti: 

"Burada çok iyi şekilde hazırlanıp, önümüzde İsveç'te yapılacak Uluslararası Graffing Turnuvası'na Türkiye'de şampiyon olan arkadaşlarımızla birlikte katılacağız. Bu da bizim için önemli bir turnuva çünkü çok başarılı sporcuların katılacağı bir turnuva olacak. Burada kendimizi deneyip göreceğiz. Avrupa Şampiyonası öncesi bizim için hazırlık olacak."

"Olimpiyatta madalya almak istiyorum"

Milli güreşçi, 2013 yılından bugüne kadar önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

"Akdeniz Oyunları'nda şampiyon oldum. 2016 ve 2017'de Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazandım. Yine 2017 yılında İslam Oyunları'nda şampiyon oldum. Çok şükür başarılarımız güzel. İyi de ilerliyoruz. Şu anda tek hedefim tabii ki olimpiyat. Olimpiyatta madalya almak istiyorum. Yine bir ilki başarıp, Türk milletine bu gururu yaşatmak istiyorum."

"Asıl hedefimiz olimpiyat madalyası"

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman da Yasemin Adar'ın iyi bir sporcu karakterine sahip olduğunu, çok kısa zamanda iki Avrupa ve bir dünya şampiyonluğu elde ettiğini anımsatarak, "Bu başarı tabii ki tesadüf değil. Bizim asıl hedefimiz olimpiyat madalyası, olimpiyat şampiyonluğu. Olimpiyat şampiyonluğu yakışır diye düşünüyorum. İnşallah 2020'de Tokyo'da olimpiyat şampiyonu olarak kariyerine son vermesini istiyorum." diye görüşlerini aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.