Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.60
BTC/USDT
70,179.00
BIST 100
9,143.29
Spor

Türk masa tenisi tarihinde bir ilk

Melek Hu, 2016 Avrupa Şampiyonası tek kadınlar finalinde Portekizli rakibini yenerek Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırdı

24.10.2016 - Güncelleme : 24.10.2016
Türk masa tenisi tarihinde bir ilk

ANKARA

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Melek Hu'nun, inanılmaz bir başarıya imza attığını söyledi.

Türkiye'ye ilk kez tek kadınlarda altın madalya kazandıran Melek Hu'nun başarısıyla ilgili AA muhabirine değerlendirme yapan Çimen, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Avrupa Şampiyonası'nın Türk masa tenisi tarihine geçtiğini söyledi.

Yıllardır bu başarıyı beklediklerine dikkati çeken Çimen, "İlk kez tek kadınlarda Avrupa şampiyonu oluyoruz. Yıldızlar ve gençlerde Avrupa üçüncülüklerimiz vardı. Teklerde Avrupa şampiyonluğu inanılmaz bir olay." dedi.

Melek Hu'nun daha önce dünya beşinciliğinin bulunduğunu hatırlatan Çimen, "Kendisi Bursa Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu. Macaristan'daki Avrupa Kupası'nda takımı için mücadele edecek ve sonrasında Türkiye'ye dönecek." ifadelerini kullandı.

Melek Hu, 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası finalinde dün Portekizli Yu Fu'yu 4-1 yenerek Türkiye'ye tarihinde ilk kez tek kadınlarda altın madalya getirmişti.

Türkiye'yi 7 sporcu temsil etti

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na 3 erkek ve 4 kadın sporcu ile katıldı.

Şampiyonada erkeklerde İbrahim Gündüz, Ahmet Li ve Abdullah Talha Yiğenler, kadınlarda İpek Karahan, Melek Hu, Gülpembe Özkaya ve Kübra Tan milli formayı giyen isimler oldu.

Milli takımda Melek Hu dışındaki sporcular dereceye giremedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Melek Hu'yu kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte'de düzenlenen ve 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Melek Hu'ya bir telgraf göndererek, tebriklerini iletti.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar, Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.