Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,160.91
ETH/USDT
3,415.00
BTC/USDT
65,900.00
BIST 100
8,718.11
Spor, Basketbol

Türkiye Dünya Şampiyonası'na katılmak için parkede

2017 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Slovakya'yla karşılaşacak A Milli Takım, rakibini yenmesi durumunda 2018 Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

23.06.2017 - Güncelleme : 23.06.2017
Türkiye Dünya Şampiyonası'na katılmak için parkede

PRAG 

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda klasman maçında karşılaşacağı Slovakya'yı yenmesi durumunda 2018 Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

Türkiye ile Slovakya arasında oynanacak klasman maçı Prag Arena'da TSİ 16.00'da başlayacak ve NTV Spor'dan yayınlanacak.

Şampiyonaya Hradec Kralove şehrinde B Grubu'nda başlayan milliler, grup maçlarında fire vermeden Slovakya, İtalya ve Belarus'u yenerek çeyrek finale geldi. Prag'da dün oynanan çeyrek final maçında Yunanistan'a farklı skorla elenen Türk Milli Takımı, madalya umudunu kaybetti.

Türkiye'nin, gelecek yıl İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmak için Slovakya'yı yenmesi gerekiyor. Ay-yıldızlılar, Slovakya'yı yenmesi durumunda, 25 Haziran Pazar günü beşincilik maçı oynamaya hak kazanacak ve Dünya Şampiyonası'nda mücadele etmeyi garantileyecek. Milliler, Slovakya'ya yenilmesi durumunda ise pazar günü yedincilik maçı oynayacak ve Dünya Şampiyonası'na katılma şansı kalmayacak.

İspanya yarı finale yükseldiği için, turnuvayı altıncı sırada bitirecek takım da Dünya Şampiyonası vizesi alacak.

Türkiye, karşılaşacağı rakibi Slovakya'yla aynı grupta yer aldı. Milli Takım, rakibini B Grubu'ndaki maçta rahat bir oyunla 69-58 yenmeyi başardı. Slovakya, B Grubu'nda sadece Belarus'u yenip, üçüncü olarak ikinci tura yükselmiş, bu turda da Ukrayna'yı 82-68'lik skorla geçerek çeyrek finale geldi. Slovakya, çeyrek finalde ise Fransa'ya direnemedi ve rakibine 67-40 mağlup oldu.

Klasman etabının diğer maçı ise İtalya ile Letonya arasında oynanacak.

Türkiye-Slovakya galibi ile İtalya-Letonya maçının kazananı, Dünya Şampiyonası'na gitmeyi garantileyecek beşincilik maçına çıkacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın