Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en golcüsü belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonu şampiyonunun belirleneceği Real Madrid-Atletico Madrid final maçı öncesi, turnuva tarihinin en çok gol atan oyuncusu Cristiano Ronaldo oldu.

27.05.2016 - Güncelleme : 27.05.2016
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en golcüsü belli oldu

İSTANBUL - MUTLU DEMİRTAŞTAN

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın 2015-2016 sezonu şampiyonunun belirleneceği Real Madrid-Atletico Madrid final maçı öncesi, turnuva tarihinin en çok gol atan oyuncusu Cristiano Ronaldo oldu.

1992-1993 sezonundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi adı altında oynanmaya başlayan organizasyonda, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo, çıktığı 126 maçta 93 gole ulaştı.

Ronaldo'yu 106 maçta 83 gol bulan Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi takip etti.

İki ismin ardından Real Madrid ve Schalke 04 formalarıyla 142 maçta 71 gol atan İspanyol Raul Gonzalez yer aldı.

Bir sezonda en çok gol atan Ronaldo

Real Madrid formasıyla 2013-2014 sezonunu 17 golle tamamlayan Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olma unvanını elinde bulunduruyor.

Bu sezon rakip fileleri 16 kez havalandıran Ronaldo, söz konusu rekorunu Atletico Madrid ile oynanacak final maçında geliştirmeye çalışacak.

En çok forma giyen Casillas

Şampiyonlar Ligi'nin en çok forma giyen futbolcuları listesinde, Porto'dan kaleci Iker Casillas zirvede yer alıyor.

Turnuvada Real Madrid ve Porto formalarıyla 156 maça çıkan Casillas'ı, Katar'ın el-Sadd takımına giden eski Barcelonalı Xavi, 151 maçla takip ediyor.

Bir maçta en çok gol atan Messi ve Luiz Adriano

Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi ve Shakhtar Donetsk'te oynadığı dönemde Brezilyalı Luiz Adriano, Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta en çok gol atan oyuncular olmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın 2011-2012 sezonu 2. turunda Almanya'nın Bayer Leverkusen takımını 7-1 yendiği karşılaşmada Messi ve 2014-2015 sezonunda Shakhtar Donetsk'in BATE Borisov'u 7-0 mağlup ettiği grup mücadelesinde Luiz Adriano, kaydettikleri 5'er golle bir maçta en çok gol atan oyuncu olma rekorunu paylaştı.

En hızlı gol Makaay'dan

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en hızlı golünü Hollandalı futbolcu Roy Makaay attı.

Makaay, Bayern Münih'in 7 Mart 2006'da İspanya'nın Real Madrid takımını 2-1 yendiği maçın henüz 10.12'nci saniyesinde gol atarak, bu turnuvanın en hızlı golüne imza koymuş oldu.

Zidane tarihe geçebilir

Real Madrid'in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, takımının zafere ulaşması halinde Şampiyonlar Ligi'nde hem oyuncu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan teknik direktörler arasına girecek.

Futbolculuk döneminde 2002'de Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Zidane, Real Madrid'in finalde Atletico Madrid'i yenmesi halinde, Miguel Munoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard ve Josep Guardiola'dan sonra teknik direktörlük yaparken de bunu başaran 7. isim olacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.