Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,268.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Volkan Demirel şikayetinden vazgeçti, dava düştü

Volkan Demirel'e hakaret ettiği iddiasıyla Yusuf Şiringül'ün yargılandığı dava, Demirel'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine düştü.

11.02.2016 - Güncelleme : 12.02.2016
Volkan Demirel şikayetinden vazgeçti, dava düştü

Istanbul

İSTANBUL 

A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan'la yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçından önce kaleci Volkan Demirel'e hakaret ettiği iddiasıyla Yusuf Şiringül'ün yargılandığı dava, Demirel'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine düştü.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Şiringül ile müşteki Demirel ve avukatı katıldı.

Demirel, müsabakadan önce kalenin sağ tarafında ısınma hareketleri yaparken bazı taraftarların hakaretine maruz kaldığını belirterek şunları söyledi:

"Tribünlerde birden fazla kişinin arkamdan hakaretler ettiğini duydum. Başlangıçta yapılan hakaretlere aldırış etmedim ve ısınmaya devam ettim. Hakaretler artık dayanılmaz hale gelince tribüne doğru döndüm ve huzurdaki sanıkla göz göze geldim. Yusuf, eli havadayken bana bir şeyler söylüyordu ancak ne söylediğini anlayamadım. Tribüne döndüğüm anda gördüğüm kişileri şu anda bile teşhis edebilirim. Bana stat amiri tarafından görüntüler gösterilince ilk teşhis ettiğim kişi huzurdaki sanıktı. Başka kişileri de tespit etmiştim ancak tutanağa geçmemiş. Bu olay nedeniyle kariyerim ağır yara aldı. Belki bir daha milli takım formasını giyemeyeceğim. Ancak o anda tribünde bulunan sanık, bana hakaret etmiş olabilir. Tüm olanların sorumluluğunu sanığa yıkmak istemiyorum. Bu nedenle şikayetçi değilim. Eğer ağzından istemeyerek bir şeyler çıkmışsa bu olanlar ona ders olmuştur."

Duruşmada görüşleri sorulan Şiringül ise suçlamayı kabul etmeyerek, "Görüntülerden kimin küfür ettiği belli. Ben, Volkan'a küfür etmedim hatta ona destek çıktım. Bu olaydan dolayı ben de çok zarar gördüm. Sosyal medya üzerinden bana çok tepki gösteren oldu" dedi.

Hakim, sanığa yüklenen suçun kovuşturmasının şikayete bağlı olması ve yargılama sırasında kaleci Demirel'in sanıktan şikayetçi olmaması nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi.

Muhabir: Yunus Ege,Muhammed Enes Can,Hanife Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.