Dünya, Teröre karşı tek ses

Gürcistan'da Türkiye ile dayanışma yürüyüşü

Gürcistan başkenti Tiflis'te toplanan bir grup üniversite öğrencisi, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak Türkiye ile dayanışma yürüyüşü düzenledi.

15.03.2016 - Güncelleme : 16.03.2016
Gürcistan'da Türkiye ile dayanışma yürüyüşü Gürcistan başkenti Tiflis'te toplanan bir grup üniversite öğrencisi, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak Türkiye ile dayanışma yürüyüşü düzenledi. ( Davit Kachkachishvili - Anadolu Ajansı )

TİFLİS

Gürcistan başkenti Tiflis'te toplanan bir grup üniversite öğrencisi, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak Türkiye ile dayanışma yürüyüşü düzenledi.

Tiflis'teki İlia Çavçavadze Üniversitesinin karşısında toplanan öğrenciler Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan bayrakları taşıyarak Türkiye ile dayanışma yürüyüşünü düzenledi.

Gürcistan'ın önden gelen üniversitelerinin öğrencilerinden oluşan grup, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği önüne yürüyerek burada saygı duruşunda bulundu, elçilik önüne çiçek bıraktı.

Yürüyüşü organize eden Hukuk Fakültesi öğrencisi Gaga Tutaraşvili, AA muhabirine yaptığı açıklamada terörü lanetlediklerini ve Türkiye'ye destek verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün asıl amacımız, dost ve komşu ülke Türkiye ile dayanışma içinde olmaktır. Türkiye'nin sadece Gürcistan'ın değil özgür dünyanın tüm özgür devletlerinin desteğine ihtiyacı var. Terörün dini ve milliyeti yoktur, dolaysıyla bugün verdiğimiz mesaj tüm kötülüklere, cinayetlere, insanların hayatını tehdit eden her türlü eyleme karşı verilen mesajdır. İnsanlık değeri her şeyden üstündür"

Muhabir: Davit Kachkachishvili

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.